Publicitat

La cursa de l'Associació Catalana per al Parkinson recull més de 1.500€

Fotos: Jordi Pascual

A dos quarts d'una d'ahir, 4 de juliol, els organitzadors de Mou-te pel Parkinson comptabilitzaven més de 100 inscrits a la cursa, el que significava haver recollit al voltant de 1.500€. A aquesta quantitat cal sumar-li els donatius i consumicions. Tot i que això podria doblar la xifra, cal esperar al recompte complet i descomptar les despeses. En qualsevol cas, més de 1.500€ assegurats.

La jornada va començar a les 9 del matí a la Zona Esportiva Municipal de la Guinardera. Allà els 100 inscrits van participar a l'esdeveniment principal, la cursa. Hi havia un circuit de 5 quilòmetres i un altre de 10, que era el mateix que el primer repetint el recorregut un cop. L'arrencada era davant de la ZEM i continuava per l'avinguda de la Via Augusta fins arribar al petit bosc que hi ha entre l'estació de Volpelleres i el CAR, on es feia un tomb per tornar pel mateix recorregut. “No és senzill, hi ha zones de bastant pujada”, explicava una de les participants només acabar la cursa.

L'Iñaki Uriz va ser el guanyador masculí de la cursa de 10 quilòmetres amb un temps de 43 minuts i 10 segons, 4'19 min/km. Esther Dalfo va ser la primera dona que competia en la cursa de 10 quilòmetres en creuar la línia de meta. Novena en un còmput conjunt d'homes i dones amb un temps de 53 minuts i 16 segons, 5'20 min/km.

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, el guanyador va ser Martí Baldi amb un temps de 23 minuts i 14 segons,4'39 min/km. La Mireia Fageda, per la seva banda, va ser la primera noia en creuar la línia de meta amb un temps de 27 minuts i 29 segons, 5'30 min/km. En un còmput conjunt d'homes i dones, va ser la desena participant en creuar la línia de meta.

Tot i que cap dels primers classificats formava part de cap equip, molts participants ho feien en agrupacions, majoritàriament d'entitats col·laboradores a la jornada. Trobem equips com el Pro&Am Training, el Patí Hoquei, el Club Muntanyenc, els Gausacs, el Kalakalaka, la Societat Atlètica de Corbera, el Volei i Corredors.cat.

Just en acabar la cursa, els participants tenien aigua i taronja per recuperar forces. Després podien prendre un entrepà gratuït. Els no inscrits podien comprar-ne sabent que els beneficis es anirien a parar a l'Associació Catalana per al Parkinson, organitzadora de l'acte conjuntament amb Paidos i Pim Pam Pum.

La jornada es va allargar fins el migdia amb un seguit d'activitats a dins del recinte de la ZEM. Algunes de les entitats col·laboradores tenien la seva parada on poder realitzar activitats diverses: partits de volei, gimnàstica artística, ball, unflables... Si bé, el bar va ser el gran triomfador, la calor precisava d'hidratació continua.

Notícies relacionades