La resiliència decent en política: un valor emergent

Som en temps d’ideologia, en temps de conviccions.

Temps de sentir que el país bull i que les circumstàncies socials i polítiques demanen molt més de les persones que mai, inclús et poden suposar privació de llibertat, imputació, exili...

Es en aquest sentit, que cal ser autèntica, crítica i cohesionadora, però també assertiva, constant, supervivent... resilient.

La resiliència política, en aquest sentit, valora la supervivència ideològica i activista davant els atacs als drets fonamentals, davant les contrarietats jurídiques i polítiques que una pugui patir, davant la repressió, davant el sexisme educacional i de la convivència del heteropatriarcat i davant els canvis del context sociopolític de cada moment.

Finalment, davant el dia a dia.

La supervivència d’una idea, que honesta i tossudament et desperta cada matí recordant-te que és això i no allò el que vols, i no només per tu, també per la resta.

Una idea que et connecta amb el karma col·lectiu, et fa fer xarxa i et vincula en clau de volta a tothom.

Una nova manera de fer política, des del dins d’una mateixa, sense altaveus, amb un tuit, amb un post, només –i no és poc– amb la teva veu.

Esdevingueu activistes de la vostra idea i ajudeu així a innovar el món i a fer, amb petites accions, la vida més agradable a la gent.

La política petita i humil és avui la meva sentida reivindicació, perquè és la manera que millor conec i la que em fa sentir millor.

Eva Lafuente, advocada, politòloga i activista feminista i de drets humans

Notícies relacionades