Vuitena marxa de torxes per la independència

Prop de 300 persones han participat a la marxa de torxes organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i el Consell local per la República en la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. Com cada any, la marxa ha travessat els carrers del centre de la ciutat des de la plaça Rafael Casanova fins a la plaça de l’U d’octubre, amb dificultats al voltant de la plaça de Sant Pere i la plaça d’Octavià per les obres d’un habitatge i per les carpes de la Botiga al Carrer.

A la plaça de l’U d’octubre representants de les tres entitats convocants han llegit un manifest que ha citat l’historiador Josep Fontana i també la declaració d’independència dels Estats Units. “Vàrem aprendre l’1 d’octubre de 2017 que, Espanya, ha renunciat a governar-nos, ens condemna a tots els catalans als mínims serveis, i ha declarat la guerra a qui defensi la independència”, han reivindicat, “organitzar-nos en un estat lliure i independent, amb tots els poders dels altres estats, és l’única manera de protegir i servir a la gent”.

La marxa s’ha desenvolupat sense incidents excepte al final, quan un dels bidons on s’apagaven les torxes ha encès la branca d’un arbre, que ha estat ràpidament apagada. Ha calgut la participació dels bombers. L’acte ha acabat amb una crida a participar a la mobilització independentista a Barcelona.

Fotos de Jordi Pascual Mollá