Sant Antoni Abat

Els Foguerons i els Tres Tombs han tornat a ser protagonistes de la celebració de Sant Antoni Abat, enguany amb una edició especial per celebrar els més de 150 anys de la festivitat a Sant Cugat. Els actes van començar el dimarts 17 amb un acte a la Unió en què l’historiador Joan Troyano va presentar el llibre La festa de Sant Antoni Abat. Més de 150 anys d’història a Sant Cugat, editat amb motiu de l’efemèride.

Novament els Tres Tombs han estat al punt de mira animalista. La Plataforma Animalista (PSC) valora positivament l’esforç de la comissió organitzadora i de l’Ajuntament per introduir millores. Tot i això, diuen que s’han vist èquids amb “signes evidents d’estrès” i “relliscades greus”. Critiquen l’actitud d’alguns dels participants i demanen una revisió del recorregut, especialment per evitar el pas de la rua pel carrer Valldoreix. La PAS demana garantir la distància entre carruatges, de l’orquestra respecte als èquids i aplicar mesures per garantir la seguretat de les persones. A més, demanaran la introducció de controls d’alcoholèmia per als participants a la rua.

“Fem una valoració positiva dels canvis que s’han anat introduint i esprem que durant aquest 2023 la comissió que es va crear sigui més efectiva que la de l’any anterior (només se’ns va convocar a una reunió) per seguir treballant en més millores”, apunten, tot dient que alguns participants els va faltar al respecte, “l’ús d’animals en actes com els Tres Tombs atempta directament contra el seu benestar, tot i així seguirem col·laborant amb l’organització per millorar les condicions del èquids”.

Fotos de Víctor Martínez