8 situacions que ens segueixen passant a les paersones LGTBI l'any 2021

Col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 28 de juny ja és a tocar, arriba el mes de l’orgull i tot s’omple dels colors de l’arc de Sant Martí. Les empreses canvien els seus logos durant un mes amb la bandera LGBTI. Ja fa setmanes que aquestes empreses i els partits polítics preparen les seves carrosses per passejar-se per Barcelona participant del Pride i poder tirar confeti, caramels i pètals de rosa. Les institucions preparen les seves celebracions particulars i tot s’omple de discursos a favor de la diversitat. A Instagram coneixem la vida d’influencers que expliquen les meravelles de la vida LGBTI, sobretot quan s’és ric.

A simple vista, la vida de les lesbianes, gais, bisexuals, trans... millora per moments. Ara sortim a les sèries de Netflix, i sabem que hi ha famosos que són com nosaltres perquè omplen titulars de les revistes del cor. Quina llàstima saber que la vida real no està plena de purpurina i felicitat per nosaltres. Us deixem 8 situacions que encara, avui dia, les persones amb identitats i sexualitats dissidents patim.

  1. El 80% de les persones trans estan a l’atur.
  2. La majoria de lesbianes, gais, bisexuals i trans hem patit violència per ser-ho.
  3. La taxa de suïcidi de les persones LGBTI està molt per sobre de la mitjana.
  4. A la feina, 7 de cada 10 persones LGBTI amaguem que ho som, 1 de cada 2 patim discriminació i 1 de cada 4 assetjament laboral.
  5. A les escoles, famílies, grups d’amics... es pressuposa gairebé sempre que som heterosexuals.
  6. Si l’accés a l’habitatge ja és difícil, encara tenim més obstacles. Se’ns deneguen lloguers discriminant-nos per la nostra sexualitat o identitat de gènere.
  7. Els partits de dretes porten als seus programes la prohibició de drets que el col·lectiu ha guanyat amb anys de lluita i als seus mítings ens assenyalen com a malaltes o problemes d’aquesta societat.
  8. Ens assassinen per tenir identitats i sexualitats dissidents, com el cas de l’Iran, el Javier, l’Alan i la Sònia.

Entre tanta bandera i tant rentat de cara que no se’ns oblidi que aquestes són 8 de les problemàtiques que patim cada dia. Les possibilitats de viure una vida feliç, lliure i digna són escasses. Si en aquest capitalisme salvatge ja és difícil de per si sobreviure-hi, tenir una identitat o sexualitat dissident encara ens aboca a més violència.

No som una etiqueta, una curiositat o una identitat que pugui ser comercialitzada. Lluny dels intents de buidar la lluita per l’alliberament sexual i de gènere i fer de l’orgull un festival buit de contingut, fem entre totes que sigui un dia de lluita. Des de les primeres manifestacions amb dones, trans, negres i putes llançant llambordes a la policia a Stonewall fins a les manifestacions de l’orgull que entenen que l’alliberament sexual i de gènere ha d’anar de la mà de totes les lluites socials.

No volem les vides idíl·liques que les famoses i riques instagramers venen diàriament. Sabem que aquestes són només accessibles per a unes poques privilegiades. No volem que marques com Adidas que exploten i precaritzen cada dia facin sabates de colors pel Pride. Volem que la misèria i la precarietat no siguin una norma per la  nostra gent, per la gent treballadora. I que no reproduir la norma heterosexual binària no ens aboqui a la violència.

No volem  fer veure que el món és de color de rosa, ni ser una moda o un objecte de consum. Són tants els motius per seguir lluitant que el 28J seguirem sortint als carrers, i la resta de l’any seguirem organitzades per combatre la violència que patim. Fins que tinguem un món on hi capiguem totes, l’orgull seguirà sent motiu de lluita.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi