El retorn de la Festa Major

Periodista i cap de redacció d'elCugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després d’un any d’aturada, que aquest any Sant Cugat puga recuperar la Festa Major és una notícia que il·lusiona. Tornar a viure un espai de socialització, de descans, de gaudi, de trobada... és un premi després de més d’any i mig de distanciament i dificultats per a fer activitats comunitàries. Trobar-nos de sobte l’oportunitat de recuperar els carrers amb una relativa normalitat és més que una simple alegria.

Cal pensar en les conseqüències emocionals del distanciament, especialment aquelles persones que viuen soles, que tenen la seua família i xarxa social lluny, que han viscut situacions d’estrès durant la pandèmia, que són especialment vulnerables davant la pandèmia... Segurament a hores d’ara només hem vist una xicoteta part de l’afectació emocional de la pandèmia. Poder recuperar d’espais de trobada com la Festa Major és alleugeridor.

Clar que quedaran reptes pendents, molta feina de la psicologia, de les administracions públiques i de les persones a títol individual. La pandèmia han sigut dols, solitud no volguda o convivències complicades, tristesa, dubtes, inestabilitat econòmica... És un dubte transgeneracional perquè la COVID-19 ha tingut conseqüències emocionals sobre moltes franges d’edat. I, per haver estat especialment oblidada, cal tenir en compte la infància i l’adolescència, que han hagut de renunciar a les seues rutines i hàbits de socialització molt més temps que les persones adultes. La Festa Major no ens ho llevarà però potser ens ajudarà a no pensar-hi durant unes hores.

La Festa Major d’enguany arriba, irremeiablement, marcada per les restriccions com els aforaments limitats, el públic assegut i l’adaptació d’actes com el seguici, i, malgrat això, és una il·lusió compartida. En aquest sentit cal agrair l’esforç de totes les entitats i dels equips de l’Ajuntament que han treballat de valent per a adaptar-se a les indicacions del PROCICAT sense renunciar a l’esperit de germanor que suposa la Festa Major.

Potser és un principi de normalitat o encara ni això, però per tot el que hem viscut i per les circumstàncies actuals, la Festa Major d’enguany té una connotació especial, motiu pel qual cal donar les gràcies a totes les persones que la fan possible. Bona Festa Major!

Jordi Pascual, periodista i cap de redacció d’elCugatenc

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi