L'Ajuntament subvencionarà la T-12 als joves de famílies amb dificultats econòmiques

Ple de març. Foto: Jordi Pascual

La mobilitat va ser central en el Ple de març. Hi havia tres mocions amb propostes diferents sobre transport públic. Només es va retirar la del PP per incloure Sant Cugat en la zona 1 per l'absència per motius personals del regidor popular, Álvaro Benejam. Les altres dues es van aprovar amb un ampli suport. La més significativa perquè l'Ajuntament pot actuar directament és la de subvencionar la T-12 perquè als menors de 16 anys de famílies amb dificultats econòmiques no l'hagin de pagar o abonar la meitat en funció de la renda.

És una subvenció que començarà a funcionar a partir de gener gràcies a la moció conjunta presentada per ERC-MES i ICV-EUiA amb el suport de tots els grups municipals. És una mesura que s'estudiarà en el marc de la Taula de Mobilitat i es proposarà als Ferrocarrils de la Generalitat perquè també s'apliqui sobre els títols integrats. En el marc d'aquesta moció, també es va aprovar instar a la Generalitat a instaurar el sistema tarifari basat en la distància recorreguda per cada usuari a través de la T-Mobilitat.

Tots els grups llevat de Ciutadans i PP portaven una segona moció conjunta sobre transport per demanar que RENFE passi a estar gestionada per la Generalitat. L'absència del PP, que no havia anunciat posicionament si hagués estat present, va fer que Ciutadans es quedés sòl rebutjant la proposta al·legant que, en no tenir competència des del municipi, representava un cost d'oportunitat.

En la proposta s'insta al govern central a fer el traspàs del servei de rodalies i regional incloent vies, estacions, infraestructures, material mòbil, la gestió i el finançament així com les aportacions necessàries per fer les inversions que no ha fet Adif. Es prega a la Generalitat que, en cas d'aconseguit gestionar RENFE, faci les millores necessàries per oferir un servei equiparable al d'FGC.

Notícies relacionades