L’Aplec Jove segueix amb la campanya “Recuperem Espais”

per Xavier Boix

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Diumenge 24 al migdia es van aplegar davant de Can Quitèria una representació de l’Aplec Jove, coordinadora d’entitats joves de Sant Cugat - on s'hi troben entitats com l'Esplai Sarau, l'Agrupament Escolta de La Floresta, Arran Sant Cugat, l'Escola d'excursionisme, el Front Freak, Dissidència Sònica, Infinits Somriures o l'Esplai Pica - Roca - per denunciar un cop més la problemàtica dels equipaments buits de la ciutat. Ho han fet des de davant d’aquest edifici que representa un espai emblemàtic per a molts i que, segons l’equip de govern, hauria d’albergar el Museu Grau Garriga.

En la seva compareixença, l’Aplec Jove va avançar que segueix amb la campanya “Recuperem espais”, una campanya que va començar a finals d’any organitzant un esplai davant l’edifici de l’Ajuntament i un “macroesplai” en la mateixa plaça on ahir van fer la roda de premsa. El 4 de desembre, van organitzar una cercavila d’entitats joves que va anar de la Plaça Sant Pere a la de Can Quitèria i posteriorment van promoure el passi d’un documental amb un debat sobre aquesta qüestió.

Aquesta campanya sorgeix com a resposta a la necessitat d’entitats, associacions i joves en general de ser acollides en un espai en condicions i l'existència de molts equipaments desaprofitats, edificis i locals desocupats. A més manifestaren que seguiran amb la campanya per reivindicar els drets del jovent i per fer d'altaveu a Sant Cugat d’aquest. Un dels seus objectius, digué un dels portaveus, és “servir de cunya perquè hi hagi aquest debat a l’ajuntament”. Perquè si la primera part era més de conscienciació, ara comença “la d’entrar en les institucions i reclamar el que reclamem fins ara, tot i que apostem per l’apoderament i l’assemblearisme”, afegí un dels representants de les entitats joves.

Ara, un cop passades les festes, la campanya no s’atura, i l’Aplec jove, que porta treballant més de dos anys per teixir una xarxa entre el jovent de Sant Cugat, segueix amb una segona fase d’aquesta campanya per fer visible “la problemàtica d’espais públics pel jovent en particular i les entitats en general i la manca de resposta per part de l’administració”, segons una de les seves portaveus.

La seva voluntat és anar però més enllà, “accedint als espais que reclamen sense traves, que aquests espais estiguin equipats en funció de les necessitats del jovent, apostant per l’autogestió, per tal de superar les traves administratives, com a eina per generar un poble viu en què les joves omplin de vida amb projectes diversos els espais en desús i, per últim, reclamant un punt de trobada on agrupar-se i teixir nous vincles, on tingui cabuda un oci allunyat del consumisme i de les actituds sexistes i elitistes, fet per les joves i cap a les joves”, afirmen amb contundència.

A més, afegeixen que en el marc de la discussió del Pla d’Equipaments no renuncien a participar: “quan es va fer el Pla de Joventut ja vàrem denunciar que el feia una consultoria externa amb un estudi sociològic i una descripció de la ciutat. Si aquest ha de ser similar no ens interessa, si es un procés en el que podem participar i es pot encabir les necessitats de la gent jove llavors sí”.

Segons la mateixa portaveu, “les entitats que conformen la coordinadora han acollit bé la campanya perquè és una necessitat i un objectiu de totes i el que trobem a faltar encara és arreplegar més gent a nivell individual i que no estan a cap entitat i potser volen participar”. En aquest sentit, informaren que si alguna persona jove de la ciutat vol apuntar-se a la campanya es pot posar en contacte amb l’Aplec Jove, per correu o a través de Facebook perquè està oberta més enllà de les entitats. En breu faran un plenari d’entitats i qui s’hi vulgui sumar per decidir els passos a seguir a partir d’ara.

La seva no és una lluita només pensada per i amb la gent jove sinó que “no només estarem beneficiant el desenvolupament de les joves sinó que també estarem fomentant el desenvolupament i la cohesió social del nostre poble”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article