El Consell 13/16 demana adaptar per al jovent parcs i equipaments esportius

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En la cloenda de l’edició del curs 2016-2017 del Consell de Joves 13/16 els representants de tots els centres de secundària de la ciutat han explicat què proposen en base als tres encàrrecs, dos fets des de l’Ajuntament i un sorgit del debat entre els integrants de l’òrgan de participació, que havien de treballar enguany. Els tres eixos de treball han sigut els usos i millora dels espais públics, l’assetjament escolar i la Festa Major –el proposat pels estudiants.

En les conclusions, els joves han demanat la millora de l’espai públic, amb especial atenció als parcs Ramon Barnils, Pollancreda i Coll Favà, amb la proposta d’instal·lar punts de wifi i de recàrrega, adaptar murs per fer grafits, instal·lar lavabos i millorar les instal·lacions esportives. De fet, els equipaments esportius han tingut un especial esment no només pel que fa a l’estat, del qual plantegen més manteniment, també proposen més ús amb la celebració de nous tornejos esportius. Alhora, demanen un espai jove específic.

En el marc de la Festa Major proposen seguir amb l’impuls esportiu així com portar més atraccions i més barates a la fira. També plantegen que a la Desplaça Jove soni més música electrònic i reggaeton. Eloi Rovira, regidor d’Esports i Joventut, ja ha anunciat que se seguirà amb el festival holi nascut a proposta del Consell i s’hi prepararan més espais a la plaça destinada als joves. A més, s’hi faran tornejos esportius com el de vòlei que es fa a Can Vernet.

Pel que fa a l’espai públic, el regidor ha destacat que ja s’ha tingut en compte l’opinió dels joves en la millora del Casal de Mira-sol i que ja s’han instal·lat punts de recàrrega i wifi, i se seguirà fent. També ha destacat les millores que ja s’han realitzat a algunes pistes de bàsquet o el camp de vòlei platja. La regidora d’Educació, Esther Salat, ha posat en valor la tasca feta pels representants dels instituts: “És poc habitual que en quatre anys de Consell estiguin representats tots els centres de secundària”.

El gran encàrrec per als joves ha estat treballar per aturar l’assetjament escolar. Els participants del Consell han elaborat un recull de propostes amb la voluntat d’aturar aquest fet i fer que tots els estudiants de secundària visquin una bona experiència durant la seva etapa educativa. Entre d’altres, proposen més suport a les víctimes, un fòrum de suport en línia i xerrades de conscienciació així com la realització d’activitats de convivència com ara més tornejos esportius o una caminada o pedalada popular. D’aquest aspecte, però, diu el regidor, cal el treball conjunt dels àmbits d’Educació i Joventut.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article