El Consell 13/16 demana un espai jove al centre de la ciutat

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En la constitució del Consell de Joves en el nou curs escolar, els sotspresidents de l’òrgan, Aitana Altuna i Àngel Segura, han demanat el compliment de l’acord de l’any anterior per crear un espai destinat a joves d’entre 13 i 16 anys al centre de la ciutat. L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha reconegut que es tracta d’una proposta central però que encara no s’ha pogut executar, mentre sí se n’han pogut aplicar d’altres com punts de recàrrega i de wifi obert al carrer: “Podem dir que tenim un 75% per complirˮ.

Per fer possible aquest espai, explica Fortuny, es buscarà una ubicació entre l’estació i el Casal de Torreblanca complint la petició dels joves de no esdevenir un lloc d’activitats amb horaris perquè pugui ser realment un equipament d’ús divers del jovent. Així mateix, els representants polítics del govern i l’oposició també han agraït la implicació dels joves en la presa de decisions –l’any anterior també van acordar ampliar les activitats físiques, el que ja s’ha posat en practica als instituts i va posar les bases de la Zombie Adventure– i els han encoratjat a seguir amb la participació política.

Amb la participació de 12 dels 18 centres educatius amb cursos de secundària (Leonardo da Vinci, Pla i Farreras, Europa, Farga, l’Avenç, Creanova, Viaró, Àgora, Pureza de María, Angeleta Ferrer, Thau i Arnau Cadell), el nou curs planteja tres grans reptes per als estudiants que acudeixen en representació dels seus respectius instituts. A proposta seva, hauran d’acordar formes per donar a conèixer la feina que fa el propi Consell ja que s’han trobat que als centres educatius es desconeix el funcionament i objectius de l’òrgan de participació. L’alcaldessa s’ha oferit a cedir un tècnic de comunicació per millorar-ne la difusió.

A proposta de l’Ajuntament, d’una banda, els joves hauran de treballar el consum d’alcohol durant l’adolescència, després d’haver-se constatat la gravetat d’algunes situacions durant la darrera Festa Major. S’aportaran tècnics especialistes perquè, en base a les preocupacions del jovent, es puguin definir mesures que també es podran incloure en la redefinició del pla de Drogues municipal. D’altra, també hauran d’estudiar mesures en contra de l’exclusió, estigmatització i rebuig de les persones LGTBI.

Amb tot, els sotspresidents han agraït l’espai de participació i han demanat poder seguir incidint en les decisions que els afecten. Demanen, entre d’altres, que es mantingui la realització del Holy Festival que va néixer a proposta del Consell. Diuen que aquest és un espai d’aprenentatge i tot un repte en quant a representativitat ja que totes i tots els participants ho fan en nom dels seus centres educatius, deixant de banda els criteris personals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article