La Xesca es prepara per al judici que forçarà el desallotjament del casal

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Els activistes de La Xesca tenen clar que la citació judicial per la via civil acabarà tard o d’hora provocant el desallotjament del casal jove ocupat i autogestionat de l’avinguda Cerdanyola. Així ho han fet saber en una assemblea oberta prèvia a l’arrencada del judici, que se celebrarà el 3 d’abril. “Són judicis que no es guanyen”, expliquen, “però el projecte va més enllà de l’espai”.

El desallotjament és, per tant, una qüestió de temps. En cas que el judici es pugui postposar, fixen un termini màxim de dos mesos abans d’haver de tancar les portes per a sempre. Si bé, el supòsit que consideren més plausible és que tot anirà ràpid i, per tant, pocs dies després del judici ja tindran la resolució que donarà peu a la comunicació i posterior desallotjament.

Solvia, immobiliària del Banc Sabadell, va intentar sort per la via penal pocs dies després que els joves donessin a conèixer l’ocupació. Si bé, la denúncia va ser arxivada, el que va donar peu a l’actual via civil, que no només els pot obligar a abandonar l’immoble sinó també, si el propietari ho demana, a pagar una indemnització i les costes del judici. Davant de la segona denúncia, els activistes van ocupar la sucursal del Banc Sabadell a la plaça d’Octavià al mes de febrer per demanar-ne la retirada. El banc, però, no va canviar de posicionament.

Ara per ara els tempos són un misteri perquè tot depèn de com avanci el judici però els membres de La Xesca tenen clar que cal “resistir i aguantar el màxim possible”. Asseguren que han tocat moltes tecles durant els sis mesos d’ocupació i amb la programació d’actes que han fet, tot davant d’un Ajuntament que “ha jugat del bàndol dels propietaris”. Un exemple de les diferències amb el govern és quan aquest va al·legar que l’edifici era insegur perquè tenia aluminosi. Els activistes diuen que un tècnic municipal va revisar l’immoble i va determinar el que ells ja deien, que hi havia petites afectacions que es podien solucionar però que no representava un risc per a la integritat física.

L’assemblea ha servit per donar a conèixer la situació a simpatitzants de La Xesca i dibuixar futurs possibles. Abans de tenir la resolució judicial, desenvoluparan una campanya de suport al casal seguint la lògica d’Okupem l’absurd però sumant els lemes “La Xesca a judici” i “La Xesca es queda al barri”. Els activistes faran difusió entre els veïns del Monestir-Sant Francesc i dilluns a les set de la tarda es trobaran a la plaça d’Octavià en el primer acte de suport pel judici, coincidint amb el dia de la citació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article