Cal Temerari, un llarg camí ple de futur

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En els 15 escrits anteriors he volgut compartir amb vosaltres, lectors que hagueu arribat fins aquí (gràcies!), tot allò que considero més rellevant de prop de 8 anys de treball en aquest increïble projecte que és Cal Temerari.

En aquest temps les hem vist com a col·lectiu, i jo personalment, de tots colors, però crec no ser l’únic que si es tornés a trobar amb la decisió d’iniciar el projecte tornaria a escollir implicar-s’hi. Aprenentatges i vivències, història viva de la ciutat i reflexions que he volgut compartir amb tothom que les vulgui llegir. Si serveixen per promoure més i millor reflexió, benvingut sigui. Personalment, espero que pugui fer de pedra al camí a la roda de les inèrcies que ens porten una vegada i una altra als mateixos carrerons sense sortida.

Durant aquests anys, ha sigut molta gent la que ha volgut escoltar aquesta història i aquestes anàlisis i reflexions: periodistes, investigadors i activistes engegant projectes. Espero que deixar-ho escrit pugui aportar a la tasca de tants altres.

M'agrada pensar que haver compartit aquestes anàlisis i reflexions permeti a més d’un veure que el que podien semblar encerts esporàdics, manies d’alguns o bona sort, no són més que el fruit d'un anàlisi polític acurat i documentat, fruit d’un gran esforç de militància amb una intenció honesta de contribuir a un millor futur en el nostre entorn local.

Humilment, crec que el camí recorregut contribueix amb un granet de sorra a la història de l’associacionisme transformador del nostre país, en totes les seves facetes des d’ateneus a centres socials. El nostre és un país ric en aquesta tradició i en allò en que haguem pogut fer una contribució original espero que pugui ser d’utilitat per qui ho desitgi.

Amb un passat tan enriquidor, estic convençut que Cal Temerari té encara molt per aportar a la ciutat, però serà amb un nou rumb, una història pròpia i noves anàlisis i reflexions que guiaran el seu futur. Des d'aquí, desitjar la major transcendència als següents passos del projecte.

A mode de comiat, només em queda dir que dues mans han escrit la feina feta per centenars, i que fer de missatger obliga a mencionar a tothom que ha fet possible haver arribat fins aquí, els que hi són i els que ja no, els que van aportar quan van poder, els que van aportar el que van voler: mans en una jornada de treball, una idea, un aval, una quota de sòcia, un missatge de suport, un projecte en comú, una proposta de xerrada, un torn de barra, un disseny, una gestió a hisenda o amb el banc, uns minuts per escoltar-nos en una paradeta al carrer... i sobretot, tantes i tantes hores de militància i treball abnegat, ganes, energia i il·lusió. Que mai en falti, mai!

Julià Mestieri, fundador i expresident de Cal Temerari

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi