L’Ajuntament adjudica el servei d’anàlisi de legionel·la en les instal·lacions de risc

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: James Gathany

El laboratori valencià General de Análisis, Materiales y Servicios (Gamaser) serà l’encarregat de fer les anàlisis de legionel·la a les instal·lacions en risc del municipi. Tot i que l’adjudicació ha arribat a finals de juny, just quan un brot de legionel·losi encara en investigació i que ha afectat quatre persones ha posat en alerta les autoritats locals, el concurs per aquest servei havia començat al mes d’abril.

El contracte té una durada de dos anys i costarà a l’Ajuntament 6.000 euros (amb IVA) amb la possibilitat d’una pròrroga de dues anualitats. En aquest, a banda de l’anàlisi, s’incorpora la recollida de mostres, el recompte d’aerobis i la determinació de legionella spp i de lesgionella pneumophila. El 80% de la puntuació per a l’adjudicació ha anat marcat pel preu mentre el 20% restant tenia en compte els horaris de la recollida de mostres, els terminis de la presentació de resultats, l’ús de tècniques de detecció ràpida i la disponibilitat d’un protocol acreditat per organismes oficials.

L’empresa guanyadora havia presentant un preu inusualment baix que ha hagut de justificar per garantir que podia fer front a les condicions marcades pel contracte. Ha estat així la candidata que ha presentat la millor oferta d’entre les cinc que s’hi han presentat al concurs, aconseguint tots els punts possibles. La mesa de contractació ha posat en valor que Gamser disposa de 30 analistes en plantilla i que avui dia treballa amb unes 35.000 mostres anuals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article