L’Ajuntament enllesteix l’avantprojecte de consolidació de la masia de Can Rabella

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Avantprojecte de l'Ajuntament

Amb l’aprovació inicial per part de la Junta de Govern, l’avantprojecte per a la consolidació, prèvia a la rehabilitació, de la masia de Can Rabella, a Mira-sol, es troba en exposició pública fins al febrer. Es tracta d’un document en què es marquen les línies bàsiques de la futura rehabilitació de la masia, que es preveu que tingui ús d’equipament cívic i social amb l’adaptació de sales, l’ús de les quals encara no ha estat definit.

De moment s’ha fet una anàlisi de l’estat de l’edifici, clausurat pels problemes estructurals. És una masia que en la seva fisonomia actual data del segle XIX –hi ha referències documentals des del 1392– tot i que no se sap en quin any es va construir cada estança ja que, com moltes de les masies catalanes, va incorporar elements al llarg de la seva vida útil. Mentre la planta superior conserva la distribució lògica de cambres d’una masia rural, la planta baixa va ser modificada durant el temps que l’edifici va tenir l’ús d’hípica. És una construcció inclosa al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat.

Per això, la proposta de rehabilitació que actualment es troba en exposició pública recull el manteniment dels elements de valor alhora que es pensa l’estructura com un espai de sales lliures, tenint a la vessant nord una més gran pensada per a exposicions i conferències. Per tal de complir la normativa també caldrà incorporar un ascensor i serveis adaptats. A banda dels dels elements de valor –com la façana principal– també es proposa conservar els elements estructurals que es mantenen en estat operatiu, canviant només els elements que estan fets malbé i substituint les bigues.

El conjunt d’actuacions d’enderrocs i consolidacions que recull l’avantprojecte, i que no suposen la rehabilitació total de l’immoble, tindrà un cost de gairebé 68.000 euros (sense IVA). L’actuació, un cop en licités i adjudiqués l’obra, hauria de fer-se en un període de tres mesos. La masia té una superfície de 828 metres quadrats. L’avantprojecte ha estat elaborat pel propi Ajuntament a través de l’àrea d’Urbanisme i Projectes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article