El Casal de Joves de La Floresta s’inaugurarà aquest mes

per Miquel Margalef

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Consell de Barri on es va presentar el projecte. Foto: Miquel Margalef

Segons ha avançat en exclusiva a elCugatenc Ramon Piqué, president del Consell de Barri de La Floresta, el Casal de Joves de la Floresta veurà la llum durant aquest mes o com a molt estirar a principis de desembre. El col·lectiu juvenil s’instal·larà de manera provisional a l’edifici on actualment hi ha l’escola bressol La Mimosa. L’escola infantil està instal·lada al primer pis i el futur Casal estarà a la planta baixa compartint espai amb l’Agrupament Escolar de La Floresta.

El projecte definitiu té previst instal·lar-se a la planta inferior del Centre Social i Sanitari del barri, a l’espera de veure si surt escollida aquesta opció a través de la votació dels pressupostos participatius, que va acabar diumenge. “Si la proposta no surt guanyadora, trobarem la manera de fer aquesta inversió per una altra via, però sigui com sigui el Casal s’ha de situar de manera definitiva a la planta inferior del Centre Social i Sanitari”, esclareix Piqué.

La idea es va presentar per primera vegada el passat mes de maig en el segon Consell de Barri i té com a principal intenció crear un espai on joves i adults promoguin activitats i s’organitzin conjuntament per oferir una alternativa al temps lliure dels joves florestans. El futur casal vol anar més enllà d’uns simple espai on es trobin els joves i vol vestir-se de participació pedagògica, perspectiva de gènere,  sostenibilitat, apoderament, inclusió, corresponsabilitat, llibertat i autogestió.

“Les converses amb les tècniques de l'Ajuntament han anat bé, però excessivament lentes pels compromisos que s’avien adquirit abans de l’estiu”

Les converses entre el col·lectiu i l’Ajuntament encara estan en marxa per acabar de detallar els últims serrells més tècnics de la negociació. “Les converses amb les tècniques han anat bé, però excessivament lentes pels compromisos que s’avien adquirit abans de l’estiu”, explica Nahuel Quimasó, membre impulsor del futur Casal de Joves de La Floresta. El jove comenta que fins a mitjans d’octubre no es va establir el primer contacte amb l’Ajuntament. El consistori ha decidit declinar fer declaracions sobre l’estat del projecte perquè prefereix fer-ho en roda de premsa quan estigui tot tancat.

Com s’organitzarà el futur Casal?

A nivell intern el projecte juvenil estarà dirigit de manera directa per els mateixos impulsors a través d’una cogestió amb l’Ajuntament. El consistori cedirà l’espai físic, tant el momentani com el definitiu, i s’integrarà dins la xarxa d’espais polivalents de la ciutat però el dia a dia estarà gestionat pels joves. “Quan es va presentar la proposta tothom estava molt engrescat, cal un espai que treballi educativament els joves i no tant joves”, declara Piqué.

La idea és que l’activitat que realitzi el Casal estigui dividida en dues grans franges d’edat: de 12 a 17 anys i de 18 a 30 anys. El primer grup estarà dinamitzat per un monitor de titulació d’educació social i vinculat amb el barri que buscarà el consistori. El segon, gran grup de joves s’organitzarà de manera autònoma i independent a través d’aquells membres que estiguin al casal i vulguin formar part de l’organització.

Les diverses activitats que es realitzaran en el centre van des de cinefòrums, a aules d’estudi, xerrades, dinàmiques de grup, tallers o col·laboració amb les entitats del barri i es realitzaran entre les 17h i les 23h i de dilluns a divendres, temps que el Casal estarà obert al públic. En pro de tenir un ordre intern on hi hagi diversitat de veus, l’espai juvenil estarà cogestionat per la Comissió Pedagògica del Consell de Barri de La Floresta. Aquest òrgan es reunirà de manera especial cada cert temps i comptarà amb el monitor, membres del Consell de Barri i els joves del Casal que s’hagin erigit per formar part de l’organització.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article