Un Consell de Barri per acomiadar Ramon Borda

per Dionisio Giménez

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Dionisio Giménez

La reunió del darrer Consell de Barri de La Floresta ha estat marcada per un sentit homenatge a Ramon Borda, veí i activista social, mort recentment. Una de les propostes més celebrades a la reunió ha estat la de canviar el nom de la plaça de l'estació, Miquel Ros, per plaça del Poble, precisament en memòria de Borda. Amb aquesta intenció els veïns lliuraran 350 signatures perquè l'Ajuntament estudiï la petició, i s'avingui a canviar el nom d'aquesta plaça, convertida en els últims anys en el centre neuràlgic de l'activitat social i lúdica de La Floresta, en què Borda recreava cada diumenge un banc públic amb llibres d'ocasió, i gratis. I si aquesta merescuda qüestió ha estat la primera a abordar-se, també ha tancat l'assemblea d'aquest dimarts, quan el grup coral Jabato li ha dedicat a Ramon Borda l'última de les seves intervencions, el Gall Roig. Hi ha hagut tantes palmes com bons records ens ha deixat el veí.

Una altra qüestió abordada en la nit de dimarts ha estat la de potenciar els actes previstos per a la memòria del poble, un projecte que ja ha començat a recollir els primers fruits. S’ha fet un reclam a la participació, i han estat diversos veïns els que s’han responsabilitzar per fer provisió de material gràfic o en qualsevol altre format. (En aquesta qüestió em ve a la memòria el prodigiós arxiu fotogràfic del barri de la Vogat Maria Àngels Quadras). Es pretén amb aquesta iniciativa crear una Comissió de Treball que encari el Centenari de la Floresta, i que l'exposició fotogràfica i documental tingui la virtut de ser itinerant. La veritat, és que hi ha molta il·lusió en aquesta iniciativa. Després, després de l'informe de la presidència, s’ha triat un secretari i un vicepresident del Consell de Barri, responsabilitat que va recaure en Pere Lecha i Sílvia Llombart, respectivament. Aplaudiments.

La recurrent seguretat al barri ha estat un altre dels temes tractats. Després de debatre la naturalesa d'un problema tan complex, i que s'ha d'abordar des de molts angles, s’ha posat l'accent en la comesa específica dels educadors socials, preguntant quin és en última instància el paper que han de realitzar. S’ha acordat reclamar a l'Ajuntament informació al respecte. Amb tot, sembla ser –i així ho han qualificat alguns dels presents a l'assemblea– el Pacte per Convivència està donant un bon resultat a La Floresta. També s’ha informat sobre els diners de lliure disposició per a aquest exercici. El pressupost total és de 90.000 euros; el d'inversió 79.000 i el de despeses 8.000. Les condicions per accedir-hi compten amb algunes restriccions òbvies: que els projectes presentats no generin despeses de continuïtat, i que, lògicament, sigui respectuós amb les persones.

En l'apartat de les comissions de treball, els diferents ponents han informat sobre els projectes de medi ambient, la plantació d'arbres fruiters a La Floresta, la dotació de serveis per als veïns del carrer Cedrela (canalització, llum i telèfon ...), i s’ha abordat el mal estat de l'entorn de la piscina. Un tema, que, al dir del ponent, no se soluciona tot i les moltes iniciatives presentades.

Finalment s’ha acordat que l'apartat d'urbanisme (i en concret el que afecta la zona de Verge de Montserrat) es tractarà en una reunió específica, prevista per al dijous 14 a les 19 hores al lloc habitual del Consell de Barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article