Publicitat

Corals socials d’arreu del país es troben a la Floresta en una jornada de germanor

Foto: Jordi Pascual

Un total de 12 corals vingudes d’arreu del país han participat dissabte en la quarta trobada de Corals Socials de Catalunya celebrada a la Floresta i Sant Cugat. Es tracta d’un encontre coordinat per les tres participants locals: Cor Jabato i Coral Tardor de la Floresta i Cantem les 40 de Sant Cugat. La jornada s’ha emmarcat en els actes del centenari de la Floresta coordinat des de la comissió de patrimoni i memòria del Consell de Barri.

La trobada ha transcorregut com un espai de germanor en què les corals vingudes d’arreu del territori han pogut compartir algunes cançons com ara En la plaza de mi pueblo, una cançó històrica de la Federació Anarquista Ibèrica i icònica de la Segona República i de la resistència republicana en el marc de la Guerra Civil espanyola. També han cantat dasvant la resta de convidades algunes de les cançons del seu repertori.

L’acte central ha estat al migdia, a la plaça del Poble –oficialment Miquel Ros– de la Floresta en què s’ha fet una interpretació conjunta d’un parell de cançons conjuntes i on s’han pogut mostrar part del repertori propi de cada coral. La cantada central ha estat precedida d’un matí de trobada i assajos conjunts al parc de les Dones, lloc on posteriorment s’ha fet un dinar popular els beneficis del qual han anat a parar al projecte Movil Kitchen, que dona àpats a persones refugiades als camps de Grècia.

Per la tarda la jornada ha seguit al centre de Sant Cugat amb un cercavila i cantades a diversos indrets de la ciutat. La trobada ha tingut un alt component de germanor acompanyat de la reivindicació pròpia d’aquestes corals, que ha servit per recuperar cançons protesta icòniques com Bella Ciao o En la plaza de mi pueblo. S’hi han trobat prop de 180 persones en una jornada carregada de música fins i tot en els moments de distensió.

Les coral de fora de Sant Cugat que han participat a la trobada són: Incordis (Manresa), Desacord (Gràcia), El Corcí d’Alps (Poble Sec), Coral Salvador Catà (Girona), Cor Sageta de Foc (Tarragona), Coral de Dones de la Flor de Maig (Poble Nou), Cor d’Acció (Igualada) i La Corral (Sabadell).

Notícies relacionades