Sense data de reobertura total: la Floresta es mobilitza per recuperar l’atenció al consultori

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Juan Merino

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dissabte al migdia prop d’un centenar de persones van fer una cadena humana la voltant del Centre Sociosanitari de la Floresta per demanar la seva reobertura total. Hores d’ara es manté una atenció parcial i sense metge de referència. La reivindicació, convocada per la plataforma ciutadana que demana la reobertura total dels consultoris de la Floresta i les Planes, ha servit també per informar el veïnat de la situació actual de la reivindicació.

Hores d’ara encara no hi ha una data fixada per recuperar el servei amb normalitat i els únics inputs que han rebut des del Departament de Salut i la Mútua Terrassa és que es treballa per millorar l’atenció telefònic i l’atenció a domicili. Segons es va explicar en l’assemblea posterior a la concentració d’aquest dissabte, hores d’ara l’atenció a la Floresta és a càrrec d’una infermera i una administrativa i s’espera recuperar l’atenció mèdica amb visites virtuals. Es contempla incorporar els dos barris en el marc del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària de la Generalitat.

Bona part de la informació ha estrat traslladada al veïnat després que la plataforma preguntés directament a la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que ha fet d’enllaç amb el Departament. La resposta no ha convençut bona port dels assistents, que consideren que no hi ha un futur clar per al consultori. Algunes de les persones que van participar a l’assemblea van més enllà i critiquen la mercantilització del sistema sanitari i demanen, com ja es va fer amb una mobilització a Terrassa, la no-renovació de la concessió amb Mútua Terrassa.

Davant d’aquest context, la plataforma prepararà noves accions per demanar la reobertura total del servei, enllaçant la reivindicació amb la lluita general per una sanitat pública i de qualitat. Així, s’ha cridat a participar en la mobilització d’aquest 7 de juny a les 11h. a Sant Cugat (amb sortida des de l’estació de Renfe), convocada per la Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes.

La reivindicació contra el tancament dels consultoris –i un cop recuperat el servei parcialment, per la reobertura total–, va començar al juny, quan es va anunciar que el tancament dels consultoris de la Floresta i les Planes s’allargaria fina a la tardor. Amb aquest context, es va crear la plataforma que va fer diverses mobilitzacions, com la del juny per participar a l’Audiència pública del Ple municipal o la cua simbòlica de la Marea Blanca a l’octubre següent.

El moment àlgid de la reivindicació va arribar amb l’ocupació simbòlica del consultori de la Floresta a finals d’octubre, una protesta que es va allargar tot el cap de setmana, amb un impacte mediàtic que va superar la ciutat. La plataforma va llençar una proposta de reobertura en dies alterns que va ser rebutjada pel Departament. Es refermava així el compromís per mantenir la lluita per la reobertura dels consultoris.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article