El Consell de la Floresta elaborarà un programa de necessitats per al pressupost participatiu i altres millores

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La Floresta disposarà de 416.000 euros bianuals per al pressupost participatiu de barri que neix d’ajuntar els pressupostos participatius municipals i els diners de lliure disposició, una proposta del govern per evitar la duplicitat dels processos participatius vinculats a partides econòmiques. 400.000 euros seran destinats a inversions i 16.000 a despesa ordinària.

La reunió del Consell de Barri celebrada aquest dimarts a la tarda al Centre Sociosanitari ha servit per tenir el vist i plau del veïnat que hi ha acudit. S’hi preveuen tres grans fases: l’elaboració d’un programa de barri que reculli les necessitats, la presentació de propostes i una votació final. El programa de barri, explica el president i regidor de Participació, Marco Simarro, també ha de servir perquè el govern copsi necessitats a solucionar directament des del pressupost municipal sense passar per la participació ciutadana.

El 4 de març es farà la primera sessió de treball amb les comissions i el veïnat per reflexionar sobre com està el barri. El dia 25 del mateix mes se celebrarà un consell extraordinari per arribar a un acord sobre les línies estratègiques a aplicar. El 12 de maig començarà la recollida de propostes per al pressupost participatiu i al juny se’n farà la validació, eliminant les que tècnicament no siguin possible així com les que haurien de dependre del pressupost ordinari de l’Ajuntament i no d’una partida destinada a la participació ciutadana.

El 22 de setembre es preveu un nou consell extraordinari per aprovar les propostes que aniran a votació digital i presencial durant el mes de novembre. L’inici de l’execució està previst al desembre i es proposa fer-ne seguiment. Si bé, ja està disponible una enquesta que acabarà el 16 de febrer per tal de recollir les primeres impressions per iniciar les feines al març.

Tot i l’inici dels nous treballs, aquest 2020 encara es tenen pendents 8.000 euros de despesa ordinària dels antics diners de lliure disposició. Se’n reserven 3.000 per al Consell d’Infants, que ha triat demanar la contractació de dos animadors per dinamitzar el consell. Els 5.000 restants dependran de les comissions del Consell de Barri, que presentaran propostes que es votaran només digitalment a partir de l’abril.

Alhora, davant les crítiques de manca de manteniment i problemes de mobilitat que recurrentment arriben al consell i audiències públiques, la presidència de l’òrgan de participació ha explicat que l’Ajuntament elabora un programa que recull les accions pendents i la seva priorització. El primer carrer en la llista de prioritats és l’avinguda Emeterio Escudero, que necessita més voreres i que els arbres del veïnat no ocupin les existents. Tot i així, Simarro ha pres el compromís de transmetre algunes de les preocupacions al tinent d’alcaldia de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch, com ara l’arranjament de les escales del passatge Verdaguer i la solució a l'esllavissada de l’avinguda Pere Planas.

Queda pendent debatre si es tornarà a crear una comissió de seguretat que segueixi la feina feta pel Pacte de Convivència però també es preocupi pel seguiment dels robatoris. Tot i ser una reivindicació constant, la presidència diu que cal estudiar-ho tenint en compte els errors del passat i les trobades amb la regidoria de Francesc Carol. El mateix passa amb la comissió mixta proposada per la Plataforma per més Autogovern a la Floresta (l’antiga plataforma que creava la creació d’una EMD florestana), que encara resta a l’espera de ser creada.

El primer consell de l’any també ha servit per recollir altres preocupacions veïnals que la presidència té el compromís de respondre en el següent consell. També s’han aprovat les dates dels propers consells de l’any: 12 de maig, 22 de setembre (extraordinari pel pressupost participatiu), 15 d’octubre i 15 de desembre. Encara resta pendent definir la data del consell extraordinari per parlar de mobilitat arran de la proposta de l’Ajuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article