Les places, participació florestana abans de la constitució del Consell de Barri

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Consell de Barri de La Floresta durant el mandat passat. Foto: Jordi Pascual

 

El 10 de novembre es constituirà el Consell de Barri de La Floresta. Sota la presidència de Ramon Piqué (CUP-PC), la primera reunió no solament servirà per la creació formal de l'òrgan en el nou mandat. També es donarà a conèixer l'estat del Pla de Millora i del procés participatiu de les tres places que s'emmarca en la continuació d'aquest pla.

 

De fet, els veïns han tingut la possibilitat de participar en les reunions sobre l'actuació a les places de Pere Planas, del Centre i del Pont del Diari. Van començar el 28 d'octubre amb una presentació i van seguir el 7 de novembre amb l visita a les places. El passat dia 14 es va fer la reunió de la qual va sortir la proposta dels veïns i que havia de passar pels tècnics abans de replantejar-la el 28. Encara hi haurà una nova revisió abans de la quarta sessió que tancarà les propostes i arrencarà la comissió de seguiment.

 

Menys cotxes i més vianants

 

L'aposta dels veïns té un gran punt: donar prioritat als vianants. Per això es planteja que es facin noves voreres, d'informe sobre els itineraris i es redueixi la velocitat de circulació dels cotxes a les tres places. La proposta preveu que l'arbrat sigui autòcton i que cada plaça tingui les seves funcions segons les necessitats i possibilitats.

 

En el primer document plantejat preveia fomentar els miradors i els espais vianants a la Plaça Pere Planas. Això implicaria moure alguns dels usos (com els contenidors) i controlar el trànsit amb menys velocitat i voreres més segures. Es planteja cercar un lloc per al correcte estacionament del transport escolar.

 

La plaça del Centre representa un repte pel trànsit i per això es proposa moure la parada d'autobús i, en cas d'introduir arbrat, evitar la falta de visibilitat. Els veïns proposen ampliar places d'aparcament al descampat del costat del bar Català i a l'Avinguda Verge Montserrat així com introduir zona de càrrega i descàrrega per als negocis de la zona. També plantegen soterrar el transformador i canviar el semàfor de lloc. A la plaça no hi podria haver un espai lúdic però es proposa moure'l a un lloc proper i assegurar el vianant.

 

Finalment, pel que fa a el Pont del Diari, hi ha un debat entre l'arbrat i els contenidors, que en tots els casos s'haurien de protegir per evitar l'arribada de porcs senglars. Es planteja fomentar la mobilitat segura per als vianants tot i ser una zona molt transitada. Sobre la taula hi ha la idea d'ampliar el pont i cobrir més part de les vies i fins i tot introduir una rotonda.

 

Aquestes són les propostes que van sortir el 14 de novembre i que es poden llegir a l'informe del taller diagnòstic, el darrer consultable a la web de l'Ajutnament. Són la base de treball de tot el procés participatiu. La propera cita és la constitució del Consell de Barri, el 10 de desembre, en què, entre d'altres punts, s'explicarà l'estat de la proposta després de les revisions tècniques i veïnals.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article