Les obres per remodelar les places de La Floresta començaran al primer trimestre del 2017

per Miquel Margalef

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La presentació del projecte al Centre Social i Sanitari. Foto: Miquel Margalef. 

Els florestans han donat llum verda a la presentació del projecte que ha de rehabilitar la Plaça Pere Planes i la Plaça del Centre, determinades com a remodelacions claus per al benestar dels veïns. El consistori va presentar ahir, 14 de juny, el resultat del procés participatiu en un encontre al Centre Social i Sanitari. Una de les novetats destacables en la presentació del projecte respecte a la recollida i l’anàlisi de les aportacions dels veïns és que finalment s’ha desestimat la remodelació de la plaça del Pont del Diari. Implicar-la ara en el projecte representaria doblar el pressupost estimat. Tot i això el govern diu que s’estan fent petites actuacions per millorar-la.

Amb l’exposició del projecte davant dels florestans, l’Ajuntament culmina la primera part del procés participatiu que es va encetar el passat 28 de novembre. Un cop fet tot el procés, que ha culminat amb el projecte actual, ara s’han de començar a fer els passos legals. Cal presentar un projecte executiu, posar-lo en exposició pública, realitzar l’aprovació definitiva i, finalment, licitar les obres per acabar de culminar el procés. Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, estima que les obres podran començar durant els primers mesos de 2017 i es podrien desenvolupar de manera paral·lela en les dues places afectades. El cost d’aquestes obres rondarà el mig milió d’euros.

Pel que fa a l’explicació concreta del projecte, Calvet va recalcar que la rehabilitació de la Plaça de Pere Planes i la Plaça del Centre s’ha de desenvolupar amb criteris mediambientals i de mobilitat. El primer paràmetre s’ha dut a terme a causa de la singularitat del barri. Pel fet d’estar en mig del Parc de Collserola, s’ha dissenyat l'afectació tenint en compte el drenatge de les aigües pluvials perquè s’introdueixin de nou en el terreny sense problemes.

Pel que fa al criteri de mobilitat, també va insistir que les dues places estaran regulades amb zones de velocitat màxima d’entre 20-30 km/h. Tot i això, els veïns van mostrar els seus dubtes ja que no veuen molt clara aquesta reducció i insisteixen que els vehicles seguiran circulant ràpidament per la carretera. Per aquesta raó demanen que amb els semàfors i amb tota la senyalització possible s’obligui a circular a velocitat reduïda.

El projecte s’engloba entre la primera i segona fase del Pla de Millora de La Floresta. En aquest mateix sentit, Calvet va dir que a partir d’ara s’ha de treballar per impulsar la segona fase que soluciona carrerons, corriols i escales. La primera fase avança dins dels terminis establerts. També recalcà que el consistori s’ha de posar des de demà mateix a traduir l’estudi de mobilitat 2013 en un Pla de Mobilitat Integral que solucioni tots els desplaçament en vehicle pel barri.

Queixes dels veïns

Malgrat que l’exposició del projecte davant dels florestants ha estat rebuda amb bon peu, també cal destacar que alguns veïns que van assistir a la cita van recalcar que hi ha parts de les demandes col·lectives que no s’han reflectit en el projecte presentat. En aquest sentit, es va recordar que el projecte no té en compte la instal·lació d’un punt verd, no agrada la situació estratègica de les parades dels busos i el punt de drenatge de l’aigua s’ha considerat que hauria d’estar cobert.

En resposta a les diverses demandes que es van fer, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, va indicar que les queixes es tindrien en compte en dues fases: primer la creació del projecte executiu definitiu i després en totes aquelles al·legacions que es vulguin fer al llarg de l’exposició pública del projecte. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article