Els propietaris de gossos s'organitzen a les xarxes per trobar-los si s'escapen

Fotografia: Maria va trobar la seva gossa Alfonsina gràcies a la pàgina Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat.

Perros de la Floresta y + és una pàgina de Facebook creada i coordinada per Àngela Balcells. Va néixer el 25 de març d’enguany amb l’objectiu inicial de crear un fitxer, on cada veí de La Floresta que tingués gossos o gats pogués omplir una fitxa amb les dades del seu animal, acompanyat d’una fotografia per tal de saber com actuar de manera més ràpida i eficaç davant la trobada d’un animal passejant sol pel barri.

En tant sols 4 mesos, la pàgina ha tingut una gran acollida, amb un total de 709 membres fins a dia d’avui i 185 fitxats, entre ells, a més de gats i gossos, s’han registrat 2 fures i un porc vietnamita. A més de les característiques de l’animal i les dades de contacte, cada propietari ha d’indicar si es tracta d’un gos que passeja sol i, per tant, en cas de veure’l no cal actuar o si realment està perdut perquè no el deixen passejar sol.

Una de les problemàtiques de les quals parla Balcells és la filosofia de la gent de La Floresta de deixar que els seus gossos passegin sols pel barri. En aquest cas, la pàgina alerta d’aquest perill i consciencia als veïns perquè no ho facin o perquè acompanyin al seu gos en el seu passeig pel barri.

Àngela, a més, quan veu que algú ha perdut el seu animal, assessora el propietari per tal d’indicar-li els passos que ha de seguir tant quan el perd com quan el troba, perquè la persona sàpiga com actuar de la millor manera possible.

“Porto 20 anys a la protectora d’animals i mai m’hagués imaginat la gran quantitat de gossos que s’arriben a perdre a La Floresta, en comparació amb Sant Cugat, Valldoreix i Mira-sol”, afirma Balcells, que també és la vicepresidenta del Cau Amic. Assenyala que, el rècord va ser el passat dia de Sant Joan, amb un total de 13 gossos perduts i 11 recuperats.

A La Floresta i Les Planes, en no tenir terrenys tan plans com Sant Cugat i els seus voltants, és més fàcil tenir punts morts a les limitacions del terreny i d’aquesta manera evitar que amb un reixat l’animal s’escapi. Per aquest motiu, Balcells va trobar necessària l'existència d’una pàgina que ajudi a solucionar aquest problema de manera més ràpida que l’ús del xip.

Tot i l'obligatorietat del xip, no sempre aquest és efectiu, ja sigui perquè el propietari no li ha volgut posar a l’animal, perquè està en blanc, és a dir, el propietari no l’ha donat d’alta o bé sí que l’ha donat d’alta però s’han canviat de domicili i no han actualitzat les dades.

“El xip és molt eficaç quan totes les dades estan al dia però no sempre és així”, explica Lucy Schmidt, coordinadora de la pàgina de Facebook Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat. Diu que el xip hauria de ser gratuït com ho és en països com Holanda, ja que, a Espanya, posar el xip a un animal, no només és obligatori, sinó que costa al voltant dels 60€.

Notícies relacionades