Queixes pel retard en l'aplicació de la masoveria urbana sense reacció política

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Promusa

Una setmana ha trigat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, a dir quelcom sobre el comunicat que Clau Mestre, col·lectiu format per 6Claus (organització que va forçar l'aplicació de la masoveria urbana a les cases dels mestres de La Floresta mitjançant una ocupació reivindicativa), els futurs masovers dels habitatges i altres veïns del barri, va enviar el 5 de juliol lamentant l'aturada de l'activitat a la zona. Segons expliquen, la falta d'organització de l'Ajuntament ha provocat que, 6 mesos després de l'adjudicació de les places, els beneficiaris encara no hagin pogut començar a treballar en l'habilitació dels edificis tal com s'ha de fer segons el concepte de masoveria pactat entre el consistori i el col·lectiu 6Claus amb la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic com a intermediària.

Segons el comunicat, l'actuació està aturada perquè la situació urbanística impedeix ampliar les cases per davant i pel darrere, tal com preveu el projecte. “Caldria una modificació de la parcel·la o una modificació puntual de planejament per tal que es pogués ampliar la parcel·la amb escreix per poder ampliar les cases, local i espais comunitaris”, argumentava Clau Mestre, alhora que assegurava que això és possible si hi ha voluntat política. L'escrit acabava amb una petició explícita al govern: “Demanen que l'Ajuntament de Sant Cugat complexi la seva paraula i es pugui realitzar el projecte que va concursar públicament, desbloquegi la situació actual i que els masovers puguem començar a treballar i rehabilitar els habitatges”.

Des de la publicació del comunicat, cap membre del govern s'havia pronunciat al respecte. No va ser fins al 12 de juliol, just una setmana després de la reivindicació de Clau Mestre, que, responent a la pregunta d'elCugatenc en la presentació del Pla d'actuació municipal (PAM), Calvet va dir la seva. El tinent d'alcalde nega la major i diu que la situació no està aturada per falta de voluntat política sinó perquè cal aconseguir la condició de solar per tal de poder accedir a les llicències d'obres, una actuació que, segons ell, s'està tramitant. “Hi ha un seguit de contingències que se solucionen a través de Promusa”, assegura. Diu que és un projecte engrescador però que cal gestionar-lo.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va aprofitar la intervenció de Calvet en la presentació del PAM per dir: “No m'he llegit el comunicat però no estic preocupada, el que passa entra dins de la normalitat en l'urbanisme”. Reitera que és una situació salvable i que només cal donar les condicions perquè la parcel·la sigui considerada un solar i es pugui atorgar la llicència. Ni l'alcaldessa ni el tinent d'alcalde van fer esment a les tensions anteriors entre l'Ajuntament i 6 Claus arran de l'ocupació de les cases com a acte reivindicatiu per pressionar el govern a fer-hi habitatge en règim de masoveria urbana.

La cronologia de la masoveria urbana a La Floresta

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article