Ramon Piqué deixa la presidència del Consell de La Floresta i l’acta de regidor

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El cupaire Ramon Piqué ha decidit retornar la seva acta de regidor i deixar la presidència del Consell de Barri de La Floresta per la gran implicació que suposa aquesta dedicació i la dificultat de combinar-la amb la seva feina de professor universitari. Tal com ell mateix explica, a principi de mandat ja havia parlat amb els seus companys del grup municipal sobre la possibilitat d’estudiar la seva continuïtat com a càrrec electe passats els dos primers anys des de la seva elecció. Ara, tal com ha anunciat als veïns florestans que han acudit a la reunió del maig del Consell, s’aparta de la vida política institucional. Mentre ja s’ha acomiadat de la presidència de districte, el Ple de juny servirà per acomiadar-se definitivament de la política local institucional.

Amb ell, la CUP-PC va aconseguir la victòria al districte de La Floresta a les eleccions del maig del 2015, l’únic barri on la candidatura de CiU no va quedar primera. Amb la seva arribada al Consell i amb el suport de diverses entitats –ell mateix va participar a La Floresta Parla abans d’entrar a les llistes del partit–, va transformar l’òrgan de participació trencant la dinàmica precedent d’enfrontament entre veïns i representants polítics i aconseguint un funcionament assembleari. Tot i així, reconeix que l’administració té uns temps i un funcionament que li han dificultat la tasca i, tal com ha criticat un veí en la reunió del seu comiat, hi ha moltes accions que encara no s’han desenvolupat malgrat el treball participatiu.

Lourdes Llorente, expresidenta de la Coordinadora d’Entitats Esportives i del Club de Karate de Sant Cugat, que ocupava la desena posició a les llistes de la CUP-PC, substituirà Piqué al Ple. Al Consell de Barri, però, encara s’ha de decidir el canvi. Tal com recull el Reglament de Participació, la presidència dels consells territorials només pot recaure en mans d’algun càrrec electe, ja sigui del govern o de l’oposició. És per això que els cupaires demanen al govern que permeti la continuïtat del seu partit com a coordinador del districte de La Floresta. En un comunicat, l’agrupació cupaire municipal agraeix la tasca feta per l’encara regidor.

La Floresta es dota d'un Pacte de Convivència per garantir una bona relació veïnal

La darrera trobada del Consell amb Piqué com a president –la propera serà passat l’estiu– ha servit per presentar l’anomenat Pacte de Convivència de La Floresta impulsat pel Consell i diverses entitats amb la voluntat de garantir una bona relació veïnal. Es pren el compromís de controlar i adaptar el so dels actes públics, d’alternar els espais públics descarregant la plaça Miquel Ros i potenciant-ne d’altres com el parc del Sociosanitari, complir els horaris establerts per als diferents espais, marcar quines activitats es podran fer a les places més cèntriques durant la Festa Major del Barri i garantir una millor organització del mercat de la plaça Miquel Ros. L’acord es dota d’una comissió de seguiment que ha de permetre anar definint les accions que de moment queden més obertes.

Amb el document, que espera l’adhesió de més entitats, també es demana a l’Ajuntament que els horaris de la plaça Josep Playà siguin els mateixos que els de la resta de places del municipi, arranjar la tanca d’aquesta plaça, fer una campanya de conscienciació sobre els gossos, fer un pipican a prop de la plaça de l’Estació, ordenar l’aparcament de la cruïlla entre Verge de Montserrat i l’avinguda de l’Estació i incrementar la neteja de les principals places. Els representants del Consell de Barri ja han presentat el document a l’alcaldessa, Mercè Conesa.

Els infants demanen un parc d’skate

A través de l’Escola de La Floresta, a falta que el Consell d’Infants arribi al ple rendiment, els nens del barri han demanat la construcció d’un parc d’skate. Proposen ubicar-lo al costat de les pistes de Can Llobet o, en el seu defecte, al parc del Centre Sociosanitari. Els infants disposen de 3.000 euros anuals dels diners de lliure disposició. En tenir acumulats dos anys, el parc d’skate, en què també demanen poder tenir wifi, té un pressupost de 6.000 euros.

Els infants demanen la implicació de l'Ajuntament per fer l'skate

Si bé, com ells mateixos han comprovat, és una quantitat que es queda curta i per això demanen al Consell i a l’Ajuntament una solució amb més pressupost o ajustant el projecte. Per elegir el projecte, els estudiants de sisè de primària van fer i recollir propostes que després van consultar als companys de la resta de l’escola amb una votació que es va fer al centre educatiu i a la plaça Miquel Ros. Dels resultats d’aquesta votació surt el projecte guanyador, que han treballat desenvolupant una proposta de projecte amb un cost aproximat.

El Consell de maig també ha servit per donar compte dels resultats de les votacions dels diners de lliure disposició corresponents al 2017 i per repassar l’execució dels anys anteriors. D’entre el 2014 i el 2016 hi ha encara 14 projectes que s’han de desenvolupar o acabar. Alguns s’han reajustat o s’han acabat rebutjant a proposta de les entitats proposants per poder desenvolupar la resta. L’Ajuntament es compromet a tancar a poc a poc els projectes i explicar el seu resultat final. Durant els propers dos mesos se n’haurien d’acabar d’executar gran part dels pendents.

Els carrers Planeta i Vallvidrera i la baixada de Can Llobet

Piqué també ha explicat l’evolució d’alguns temes que tornen cíclicament al Consell com l’estat dels carrers Planeta i Vallvidrera, que van quedar fora del Pla de Millora, i la seguretat i arranjament de la baixada de Can Llobet. Segons li han comunicat els tècnics del consistori, les obres del carrer Planeta, que pertany en part a Molins de Rei, s’adjudicaran a la Junta de Govern del 13 de juny mentre el Vallvidrera no s’adjudicarà fins d’aquí a dos mesos amb l’octubre com a data prevista d’inici d’obres. Pel que fa a Can Llobet, s’ha elaborat un avantprojecte que preveu una plataforma única i l’eliminació dels llocs d’aparcament, que s’hauran de moure segurament al carrer Ginjoler. Si bé, encara no és una proposta tancada i no té pressupost definit.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article