Ramon Piqué denuncia una interlocució poc fluïda de l’Ajuntament amb el Consell de Barri

per Miquel Margalef

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Piqué ha incitat als veïns a no rendir-se malgrat el poc diàleg de l'Ajuntament. Fotos: Miquel Margalef

La nova edició del Consell de Barri de La Floresta ha demostrat que tots els fronts oberts del barri avancen, però lentament. Ramon Piqué, president del Consell de Barri de La Floresta, ha valorat positivament els 6 mesos de feina veïnal des que es va constituir l’òrgan de participació, però ha denunciat una “interlocució poc fluïda” amb l’Ajuntament.

Com cada tres mesos, la sala del Centre Social i Sanitari estava plena fins dalt per afrontar, aquest cop, el tercer Consell de Barri de La Floresta. La gran afluència veïnal i la música un cop ha conclòs la trobada continuen sent les insígnies d’un Consell de Barri que denuncia poca transparència en algunes interlocucions amb el consistori. Segons ha explicat Piqué, en la valoració dels primers mesos de feina, l’Ajuntament demostra molta rapidesa en temes “que no són prioritaris per al Consell i molta lentitud en aquells temes que sí que ho són”.

Primera fase del Pla de Millora

Les queixes i les consultes sobre l’estat actual de la primera fase del Pla de Millora ha centrat gran part del debat durant el Consell. Els veïns han denunciat que molts carrers no estan ben acabats o directament no estan asfaltats. Ramon Piqué ha aclarit que tots els desperfectes que han quedat pendents de la primera fase del Pla de Millora, ja anunciada com a finalitzada pel govern, s’estan documentat per presentar-los a l’Ajuntament perquè se’n facin càrrec. “La primera fase no es donarà per tancada fins que no es donin resposta a les incidències causades”,  ha aclarit Piqué.

En aquest mateix sentit Francesc Serra, tècnic d’urbanisme i director de districtes, ha acceptat que s’havia donat per acabada la primera fase del Pla de Millora amb uns “criteris equivocats” i, per tant, es procedirà a arreglar els desperfectes englobant-los dins de la segona fase del Pla. Precisament la segona fase del Pla de Millora ja s’està posant sobre plànols però de moment no està calendaritzat el procés de participació ciutadana.

Piqué també ha informat que les obres previstes per a remodelar la plaça Pere Planes segueixen endavant, mentre que les remodelacions de la plaça del Centre es demanarà a l’Ajuntament que quedin aturades fins que no es desenvolupi el Pla de Mobilitat.

Pressupostos de lliure disposició

Deixant l’urbanisme de banda, s’ha anunciat que els propers 28 i 29 de setembre són els dies escollits per dur a terme la votació per decidir com s’invertiran els diners de lliure disposició del barri. Tal com ja es va explicar en el Consell de Barri anterior, els florestans decidiran, amb aquesta votació, a què es destinaran els 77.000€ de lliure disposició del barri.

Dels 20 projectes presentats, finalment se n’han escollit 18. D’aquest total de projectes, els florestans hauran d’escollir les cinc propostes que més els agradin i els més votats seran els que es duran a terme, sempre respectant el sostre màxim de 77.000€. És a dir, que s’escolliran els projectes de més a menys suport fins omplir el topall econòmic.

Per poder votar es disposarà d'una sola urna que anirà canviant d’ubicació al llarg dels dos dies de votació. D’aquesta manera, de 8:30-9:00h i de les 16:00h a 16:00h es podrà votar a l’Escola de la Floresta. De les 9:15 a les 12h al Centre Social Sanitari i de les 17:30 a les 20h es podrà votar a la Plaça de l’estació. Podran votar els florestans majors de 16 anys acreditats amb el DNI o NIE i empadronats al barri.

5 projectes florestans en els pressupostos participatius de Sant Cugat

Els veïns encarregats d’impulsar els 5 projectes florestans que han quedat finalistes en els pressupostos participatius de Sant Cugat han aprofitat el Consell de Barri per explicar les iniciatives. Arran d’aquesta sinèrgia, els diferents ponents dels projectes han acordat fer campanya conjunta per donar a conèixer els projectes arreu de la ciutat, ja que seran els vots dels veïns qui acabi escollint els projectes guanyadors. La proposta per impulsar un Casal de Joves a La Floresta destaca entre els projectes presentats.  

En la revisió de la feina feta per les comissions, s’ha presentat una nova pàgina web, memoria.lafloresta.info, que pretén recollir el patrimoni viu del barri. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article