Els veïns de La Floresta i Les Planes demanen solucions als robatoris a l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Anunciada amb antelació una marxa per acudir en forma de manifestació a l’Audiència pública corresponent al mes de setembre, més d’una setantena de veïns s’han concentrat a la porta de l’Ajuntament demanant solucions per a la gran quantitat de robatoris que s’han registrat aquest estiu a La Floresta i Les Planes. Alguns d’ells han entrat a la sala de plens per preguntar, justament, quines accions té previstes realitzar l’Ajuntament per posar fre a la problemàtica.

La tinenta d’alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha reconegut que la situació que viuen ambdós barris pot donar por però que no s’havia detectat abans perquè no tots els robatoris havien estat denunciats. Ha recordat que cada dimarts es munta una oficina de la Policia Local a La Floresta on poder denunciar els robatoris. Però, a més d’aquestes accions que ja es feien, ha anunciat la posada en marxa d’una comissió de seguiment i el futur augment del patrullatge i la incorporació de tres nous agents cívics.

Entre d’altres, ja s’ha posat en marxa una unitat de policia vestida de paisà que permet atrapar els delinqüents en el moment del furt i es compromet a revisar el cens de cases ocupades ja que tenen constància que alguns dels lladres viuen d’ocupes. Davant la petició dels veïns de no prendre accions policials només sinó apostar per una resposta social, s’ha compromès a començar a treballar la mediació i l’atenció a drogodependents.

Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC i presidenta del Consell de Barri de La Floresta, ha anunciat als veïns que posa el consell a la seva disposició. De fet, els robatoris ja s’havien tractat en alguna comissió de seguretat. També recorda que en el marc de l’òrgan de participació ja es va fer una advertència prèvia quan tot just es començava a notar un repunt dels furts als domicilis del barri.

Els veïns també havien demanat l’opinió de la resta de grups. Ciutadans ha recordat que el seu partit ha demanat més efectius policials per a la ciutat però que, en aquest cas, també cal posar l’accent en les accions socials. ERC-MES considera que cal estudiar bé les mesures a aplicar ja que els patrons de robatori disten d’altres zones de la ciutat. ICV-EUiA aposta pel “treball comunitari i empatia” com a solució. El PP ha destacat, sobretot, la necessitat d’incrementar la presència policial, una mesura que alguns veïns han recriminat. Finalment, el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha valorat que segurament es tracta de bandes organitzades i ha demanat una reunió amb els afectats.

Posteriorment dos altres veïns han incidit en la problemàtica i han demanat actuacions no només a La Floresta i Les Planes, també a Can Barata. Entre d’altres peticions, l’Associació de Veïns del Centre ha preguntat per l’estat de l’ordenança de terrasses i el Pacte per la Nit, ambdós documents que estan en tràmit, el primer amb un primer esborrany i el segon encara amb fase de negociació entre els actors, segons Paraira.

José María López, veí de l’Escola Europa, ha criticat el problema de mobilitat que genera el centre educatiu cada cop que comencen i acaben les classes i ha lamentat els sorolls que per la nit arriben des de les zones esportives del centre. Paraira l’ha instat a fer una reunió. El mateix ha fet l’alcaldessa amb Pere Marin, un veí que criticava que membres de La Unió Santcugatenca li havien falsificat la firma i apuntava al consistori com a còmplice.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article