Un Mercat de Pagès molt especial

Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure la cultura, l’associacionisme i el lleure.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest dissabte 25, als paradistes que cada quinzena omplen la plaça de Sant Pere per apropar a Sant Cugat una opció de compra ecològica, sostenible i de proximitat, se sumen un espai d’intercanvi de llavors i un taller gratuït de cuina històrica per tancar el cercle de la producció i consum responsable, un dels objectius de l’Ecoateneu.

Les Refardes és una cooperativa on no només venen llavors, sinó que amb la seva parada generen un traspàs cultural i de coneixements. Mitjançant el comerç de llavors i creant una forta xarxa, ens ubiquem en un dels principals pilars de la sobirania alimentaria, implicant a pagesos, aficionats a l’horta i consumidors en aquest relleu cultural i agrícola que es podrà viure aquest dissabte a la parada al Mercat de Pagès.

I amb els fruits d’aquestes llavors a partir de les 11 del matí cuinarem amb ingredients de temporada però amb l’explicació històrica del plat i els ingredients en el taller de cuina històrica que Rosa Montoriol oferirà als assistents al Mercat de Pagès.

Es tracta de diverses receptes fredes dels antics romans i medievals. A partir d'aquestes bases, al taller s'explica la introducció dels productes provinents d'Amèrica, com el tomàquet i el pebrot. I com això va donar pas a plats tan característics com el romesco, la samfaina...

A més, des de l’Ateneu us recordem que hem obert les inscripcions per als cursos de Pilates, Ioga, Ioga salut, Exercici Terapèutic i Manipulador d’aliments que oferirem en format online i presencials del 7 al 25 de setembre. No et quedis sense plaça i afanya’t!

I tot i que a l’agost romandrem tancats per vacances, a partir de setembre ja et podràs inscriure als cursos trimestrals de la tardor, que començaran el dia 28 de setembre. Consulta el programa i troba el taller que més t’agrada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi