15 dies per salvar l’Associació de Veïns de Les Planes

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sergi Torres, president sortint de l'associació. Foto: Jordi Pascual

Aquesta setmana es convocarà l'assemblea que ha de decidir si l'Associació de Veïns de Les Planes té continuïtat o deixa la seva activitat. Aquest punt d'inflexió arriba després que la darrera junta anunciés que deixaria els càrrecs i, per tant, s'obrís un període de renovació durant el qual, de moment, no s'ha presentat cap persona ni equip disposats a capitanejar l'entitat.

Tot i això, Agustina Alonso, membre de la junta sortint, explica que hi ha esperances. El període de temps entre l'anunci de la convocatòria i la realització de l'assemblea serà d'aproximadament 15 dies, durant els quals espera que hi hagi veïns que se sumin al projecte. Sinó durant la mateixa trobada es pot erigir una candidatura. "La preocupació davant la possible desaparició fa que els veïns es posin les piles", valora.

Alonso desmenteix que el canvi sigui degut a cap malentès intern i l'explica per la marxa del fins llavors president Sergi Torres a fora de Les Planes i els molts anys de dedicació de la resta d'integrants. “Jo necessito un descans”, diu, “el que no significa que en uns anys pugui tornar a participar tot i que en segona línia”.

Durant els darrers anys l'Associació de Veïns de Les Planes ha participat al Consell de Barri i projectes tant importants com el Pla de Barris o la cobertura de l'Espai Pere Grau, les obres de la qual ja han començat després que s'adjudiqués l'obra per 405.033,54 euros (amb IVA). L’obra haurà d'estar enllestida, segons el contracte en quatre mesos, el que significaria acabar abans de la propera Festa Major del barri, tal com s'havia compromès Joan Puigdomènech, president del Consell del districte. Per als actuals integrants de l'associació, el compliment de l'acord és el seu darrer gran repte.

El canvi de la junta pot suposar, segons Alonso, un recanvi generacional que detecti nous problemes o noves maneres de fer-hi front. “A un barri sempre hi ha temes a treballar, manteniment, seguretat...”, enumera. Així, en 15 dies aproximadament es donarà a conèixer l'avenir de l'associació veïnal de Les Planes i, amb ell, gran part del futur del barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article