Un any per davant per a una Festa Major amb l'Espai Mossèn Pere Grau cobert

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Localpres

La Festa Major de Les Planes ha servit, més enllà de la celebració, per mostrar la maqueta de com serà l'Espai Mossèn Pere Grau, anteriorment conegut a nivell popular com “les pistes”, un cop tingui la coberta, una reivindicació dels veïns que es materialitzarà, segons el consistori, durant l'any vinent. La proposta està realitzada pel col·lectiu Arqbag i ha comptat amb un procés participatiu per definir l'espai. De fet, ara, es busquen idees per omplir de vida la renovada instal·lació que, a més, queda just al costat d'un altre nou espai, l'eco, una mena de barraca amb un bon rentat de cara que ara es pot utilitzar per fer actes diversos. Tota una redefinició de la zona.

Arqbag, que en el darrer dia de Festa Major va poder mostrar el projecte als veïns, tot i que molts d'ells el coneixien en part perquè naix de les seves peticions, també desenvolupa al barri el projecte PASaPAS que defineixen com d'investigació-acció ja que pretén conèixer la realitat de Les Planes a través dels seus veïns, apoderar-los i poder fer una autoregeneració amb, per exemple, el projecte de millora dels habitatges i la seva eficiència energètica.

Segons la maqueta, l'Espai Mossèn Pere Grau quedarà cobert totalment amb un sostre lleugerament inclinat que aprofitarà el lateral que dóna a la falta de la muntanya perquè entri llum. Des de fora es veurà com una doble planta que no alterarà els usos de l'entorn immediat. És una zona plena de desnivells i la nova cobertura respectarà el perímetre de l'espai actual.

Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, que va aprofitar la seva presència al pregó de la Festa Major per conèixer la maqueta conjuntament amb membres dels grups municipals de Ciutadans i ERC-MES, assegura que la licitació ja està en marxa perquè es pretén poder començar l'actuació a principis de l'any vinent. Si bé, de moment, no apareix l'anunci de licitació al portal de contractació pública municipal.

El compromís del govern, pres en un Ple municipal en què els veïns del barri van acudir per demanar la cobertura immediata de les pistes amb enganxines amb l'eslògan “Les Planes Espai Cobert”, és adjudicar les obres al desembre i començar les obres al gener. Preveuen poder enllestir l'espai en sis mesos i encara amb marge perquè la següent Festa Major, al setembre, es pugui fer amb la coberta instal·lada.

De fet, en les primeres reivindicacions dels veïns durant aquest mandat es demanava que ja fos en la celebració d'enguany quan es pogués tenir l'espai cobert. Si bé, Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri, va apostar per esperar amb els temps del projecte marcat per poder aconseguir finançament i posar una carpa per a la Festa Major, mentre que la resta de celebracions es quedarien sense coberta. Inicialment se'n preveien moltes carpes petites unides i finalment ha estat una grossa que ocupava gran part de la pista.

En la reunió del Consell de Barri de maig Puigdomènech es va comprometre a mostrar una maqueta del projecte durant la celebració d'enguany. Els membres d'Arqbag van complir l'encàrrec. Al consell de gener es va anunciar que serien ells els que coordinarien el procés participatiu no només de la pista sinó també de l'Eco i els vestidors. Segons el programa, el procés compta de sessions de diagnosi, reflexió estratègica, pla d'acció i implementació.

Amb la maqueta com una demostració física i palpable del que serà, el cobriment de l'Espai Mossèn Pere Grau ja no és només reivindicació o idees. Queda esperar, però, que es compleixin els tempos marcats. Ara que ja ha acabat la Festa Major, queda un any per davant per veure si la promesa de Puigdomènech i Conesa de celebrar la següent festa del barri amb la pista coberta es compleix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article