Les entitats cancel·len la Festa Major de Les Planes perquè no estarà acabada la coberta de l’Espai Pere Grau

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Festa Major de Les Planes de l'any passat. Foto: Tino Rubio

Emi Cruz, representant de l’Associació de Veïns de Les Planes i participant a la Comissió de Festes del barri, explica que el president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, i la sotsdirectora de participació ciutadana i acció als barris, Marina Casals, van comunicar en una reunió amb l’agrupació veïnal que l’obra per instal·lar la coberta a l’Espai Pere Grau no estarà acabada per a principis de setembre, quan se celebra la Festa Major del barri. El govern havia pres el compromís de tenir l’actuació enllestida abans d’aquesta celebració i, per això, les entitats organitzadores han decidit anul·lar tots els esdeveniment.

L’obra es va adjudicar el 19 de maig i el contracte es va formalitzar quatre dies mes tard amb un pressupost de 405.033,53 euros (amb IVA) i una durada de quatre mesos, el que suposava que s’havia d’executar en menys temps que el marcat per la licitació si es volia complir el termini. “Al contracte es marquen quatre mesos però, amb l’agost pel mig, potser triga més i tot”, lamenta Cruz, qui recorda que en cada grup treball i reunió del Consell de Barri, també en la darrera, Puigdomènech deia que l’obra estaria enllestida a temps. De fet, el president fins i tot feia broma “jugant-se el bigoti”.

Puigdomènech explica que el canvi ha estat donat perquè la empresa guanyadora havia presentat una baixa econòmica, un preu inusualment baix que podria significar que no es fes el projecte tal com s'havia definit, que havia de justificar. Si bé, no ho va poder fer ja que el preu era tan baix perquè no havia considerat un dels elements de l'obra. D'aquesta manera, l'adjudicació, que es va fer el 15 d'abril, es va allargar amb converses amb la segona empresa amb més puntuació en la licitació, la que finalment desenvoluparà l'acció. El regidor explica que han intentat reduir els terminis i que encara existeix la possibilitat tot i que legalment l'empresa es pot allargar quatre mesos des de la signatura del 22 de maig.

“Ens vèiem il·lusionats de poder fer la Festa Major amb la pista coberta”, diu Cruz, “però a tres mesos vista ens diuen que no ho tindran fet”. Assegura que això els suposa haver de cancel·lar actes que ja tenien previstos i, per tant, pagar per l’anul·lació. Al comunicat conjunt que han emès la Comissió de Festes, l’Agrupació Cultural i Musical, l’Espai Familiar, l’Associació de Veïns, el Grup de Dones, l’Espai E(co) i el Casal de la Gent Gran s’indica que els diners destinats a la festivitat provenen de l’Ajuntament i, per això, diuen que se’ls obliga a “malbaratar diners públics”.

La pista de l’Espai Pere Grau és el centre de la Festa Major de Les Planes ja que, tal com explica Cruz, és l’únic espai lliure suficientment gran per fer actes. Sense aquest espai, els veïns han rebutjat la possibilitat de fer només algunes activitats i fer la resta un cop estigui acabada l'obra. Com a protesta i esperant que la següent festivitat es pugui celebrar amb normalitat, han decidit anul·lar els actes deixant que l’Ajuntament, si vol, organitzi les seves pròpies activitats.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article