Consell Comarcal i Ajuntament escolten les reclamacions de Les Planes i renoven el conveni per al transport escolar no obligatori

Consell de Barri de Les Planes. Foto: Jordi Pascual

El Ple de juliol va aprovar una reclamació constant de les darreres reunions del Consell de Barri de Les Planes, la de facilitar el transport escolar no obligatori per als nens del barri que s'han de desplaçar fins a l'Escola de La Floresta. Tots els partits van donar suport a la proposta de col·laboració entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal per la qual l'administració del Vallès Occidental facilitarà subvencions anuals per un valor total de 6.200€ per a aquesta tipologia de transport escolar. De moment s'han acordat tres cursos, 2016-17, 2017-18 i 2018-19.

Quan ara fa dos anys el Consell Comarcal va eliminar les línies de transport escolar que anaven a La Floresta, el Ferran i Clua i el Leonardo da Vinci, l'Ajuntament va intentar mantenir la línia de Les Planes per ser un nucli de població apartat de centres educatius. Amb aquesta nova mesura, es facilita que els estudiants amb dificultats econòmiques puguin acudir a l'escola sense haver de fer un llarg trajecte a peu o havent de de fer un sobreesforç monetari.

La màxima reivindicació va arribar al mes de gener d'enguany quan, en el segon Consell de Barri del mandat i davant de les peticions dels veïns, el president de l'òrgan de participació, Joan Puigdomènech, es va comprometre a mantenir l'aportació econòmica de l'Ajuntament per reduir el preu del transport escolar i, alhora, a fer la renovació del conveni del Consell Comarcal per donar ajuts individuals.

Ja en aquella reunió, Puigdomènech va dir que no es podia fer un contracte indefinit sinó que s'havia de limitar al mandat ja que no poden obligar a futurs governs a mantenir aquesta línia d'ajuts. Si bé, pel total suport rebut en la sessió plenària de juliol, sembla que governi qui governi Les Planes mantindran aquest ajut. De fet, segons el regidor, la proposta inicialment s'havia de tractar en Junta de Govern però es va portar al Ple per aconseguir el màxim consens possible.

El registre de bicicletes

En l'àrea de mobilitat, el Ple de juliol va aprovar, també per unanimitat, signar un conveni de col·laboració entre la Red de Ciudades por la Bicicleta i l'Ajuntament per tal que la ciutat tingui accés al registre de bicicletes de biciregistro.es. Aquesta mesura neix d'una moció presentada per Ciutadans en què s'intentava crear un registre de biciletes a nivell municipal que permetés donar seguretat als propietaris davant de possibles robatoris i, així, fomentar la mobilitat sostenible.

Amb el suport de l'Assemblea de la Bicicleta, la moció va ser aprovada en la sessió plenària de març i faltava determinar com s'aplicaria. Finalment, l'Ajuntament se suma al registre que utilitzen diversos municipis de l'Àrea Metropolitana i que dóna un identificatiu per a cada bicicleta, a recollir a l'Ajuntament, que permet tenir-la identificada i té avantatges de cara a contractar segurs. L'aprovació ja està feta i començarà a funcionar a partir del setembre.

Notícies relacionades