La línia d’autobús i l’espai esportiu, principals punts en la constitució del Consell de barri de Les Planes

per Patricia Cirera

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir dia 16 per la tarda tenia lloc la constitució del Consell de barri de Les Planes, sent l’últim consell que quedava encara per constituir.

Després d’una breu introducció del president del consell de barri, el regidor Joan Puigdomènech, el també regidor Damià Calvet va parlar en nom de l’alcaldessa Mercè Conesa. Puigdomènech va voler recordar el fet que el veí del barri Carlos Granados posés el pic amb el qual va construir la seva casa com a símbol d’esforç al costat de l’escultura dels homes i dones del barri. Calvet, per la seva part, va fer referència a la intenció de fer millores urbanístiques en el barri i va voler ressaltar l’esperit de participació amb el qual es constitueix el consell.  

Són 9 entitats les que formen part del consell de barri: Associació de propietaris i veïns de les Planes, Associació de La Rabassa del Pi, Espai Familiar de Les Planes, El Racó de l’Amistat, Grup de Dones de la Creu de'n Blau, AMPA La Floresta (que també està present en el consell de barri de La Floresta), l’Agrupació cultural i musical, que tot i que no son nous és la primera vegada que estan en el consell, l’Associació de veïns de Can Borrull, i la Comissió de festes que també s’estrenava.

El vicepresident i el representant en el consell de ciutat seran la mateixa persona, Agustin González. La secretària serà Diana Otero.

L’ordre del dia

Es van presentar tres blocs amb diversos temes. Respecte els plans d’ocupació, n’hi ha cinc que es posaran en marxa a partir del dia 30 de desembre. Dos projectes per restaurar el camí de Les Planes a La Floresta, i altres 3 relacionats amb pobresa energètica. Pel que fa al conjunt del barri (inclòs Les Planes Barcelona i Les Planes Sant Cugat) es van tractar els punts referents al transport públic, el carrer Belladona, l’aparcament de l’estació, els plans d’ocupació compartits i compartir recursos per restaurar Torrent Verònica. Per últim es va parlar de la cobertura de les pistes esportives.

Respecte el transport públic es va parlar de dos problemàtiques. La primera sobre la dificultat d’obtenir la T-10 i definir si és dues zones o una. També  del circuit que fa l’autobús, ja que els veïns i Sergi Torres, com a representant en el consell de l’Associació de veïns, veuen que es pot millorar i que pot haver alternatives, i Puigdomènech va fer referència a les duplicitats que hi ha entre l’autobús del barri i l’autobús que ve de Barcelona.

Pel que fa a la cobertura de les pistes esportives, Puigdomènech va voler recordar que les instal·lacions no només es fan servir per fer esport sinó també per altres activitats, i que s’hauria de tenir en compte a l’hora de realitzar la cobertura. Sergi Torres va demanar que es fes un esforç perquè el cobriment estigués fet per la Festa Major, tot i que el regidor no ho veu possible. Torres també va proposar que en les pistes hi hagués un record a Mossèn Pere i que el cobriment el fes gent del barri.

Puigdomènech va fer saber que es nomenarà Mossèn Pere fill predilecte de la ciutat i també va posar en coneixement dels veïns els Premis Ciutat de Sant Cugat.

Puri Moreno, representant de l’Associació de veïns de Can Borrull, va voler fer èmfasis en la urbanització del barri, ja que encara no s’ha dut a terme. Segons es va fer saber, el 9 de febrer es convocaran els veïns en la última reunió definitiva abans de començar les obres. Per aquest motiu altres entitats han demanat que es passés més informació del projecte, pressupostos i documents per així poder reunir-se abans de la reunió i valorar la proposta.

Per últim, es van comunicar les dates dels propers consells, que seran cada tres mesos: 21 de gener, 27 d’abril, 13 de juliol i 26 d’octubre del 2016. També les dates de les properes trobades dels grups de treball entre entitats, tècnics i partits polítics (aquests en qualitat de fer acte de presència per tenir informació). En aquest sentit Torres va demanar que els partits d’oposició no només estiguessin presents, sinó que intervinguessin en aquestes trobades ja que segons ell, facilitaria les relacions entre els veïns i els tècnics.

Les demandes dels veïns

En el torn de preguntes una veïna es queixava de que encara queda per arreglar una part del Camí de Can Flor i una altra advertia que encara hi ha sots a l’Avinguda Antoni Griera. Una veïna veia incongruent l’escepticisme amb que el govern acollia la proposta que fos gent del barri qui s’encarregui de la cobertura de les pistes. Calvet ha dit que això és factible però que els concursos públics han de passar per un procés.

Puigdomènech va fer la següent valoració: "El consell té moltes qüestions a resoldre ja que s'ha permès urbanitzar i ara és important el manteniment del barri. Cal resoldre la qüestió de Can Borrull. Volem millorar l'autoestima del barri amb projectes nous". 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article