El veïnat de les Planes, emplaçat a la reunió amb Salut per parlar de la reobertura del consultori

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura del directe

El tancament dels consultoris mèdics de les Planes i la Floresta ha estat present a l’inici del Consell de Barri de les Planes celebrat de forma telemàtica aquest dimecres per la tarda. La sessió ha començat amb la presidenta, Alba Gordó, anunciant que ja s’ha agendat la reunió amb el Departament de Salut compromesa per la regidora de Salut, Gemma Aristoy, al Ple de dilluns. La trobada es farà la setmana vinent i el govern municipal treballarà perquè un representant veïnal de cada barri hi pugui acudir.

El Departament ha explicat a aquest diari que, davant el tancament fins a octubre en motiu de la COVID-19, s’ha reforçat l’activitat domiciliària i s’ha concentrat tota l’activitat al CAP de Valldoreix, on també es fa atenció urgent i on s’ha derivat l’atenció telefònica. Segons fonts de Salut. els pacients dels dos consultoris també poden ser atesos al CAP Sant Cugat (C/de la Mina). “Per informar la ciutadania, s’han penjat cartells informatius en aquests centres per gestionar l’atenció sanitària”, expliquen.

El Consell també ha servit per explicar que els pressupostos participatius entren en la fase de presentació de propostes, el que es podrà fer fins el 21 de juny a través de la plataforma de participació ciutadana. Han de ser propostes únicament dirigides al barri i emmarcades en els tres eixos de treball que feien de punt de partida: persones, ciutat i planeta. Les línies d’actuació són el foment de la diversitat d’activitats, millorar els equipaments, impulsar l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, generar espais públics de convivència i joc, promoure el comerç de proximitat, impulsar mesures d’accés a l’habitatge, apostar per la mobilitat sostenible i promoure les energies renovables. Hores d’ara l’Ajuntament ha rebut 27 propostes.

La primera reunió telemàtica del Consell també ha servit per ratificar la designació d’Esther González, representant de l’Associació de Veïns de Can Cortés, com a representant de les Planes al Consell de Ciutat que s’activarà el mes vinent amb l’encàrrec de treballar propostes ciutadanes al voltant de la crisi de la COVID-19. González havia aconseguit 8 vots a favor i una abstenció en la votació digital prèvia al Consell telemàtic.

La resta de la trobada ha servit per revisar l’estat dels projectes, resoldre dubtes i rebre algunes de les queixes. El veïnat ha demanat millores de manteniment, ha criticat l’aturada del projecte de les escales del Ringo-Rango i ha demanat que la neteja dels boscos sigui anual per així reduir el risc d’incendi. Davant moltes queixes d’aquest estil, el Consell farà una reunió específica del grup de treball de qualitat urbana el proper 7 de juliol.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article