Petites millores a Les Planes a l'espera de la urbanització de Can Borrull i la cobertura de les pistes

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Consell de Barri de Les Planes. Foto: Jordi Pascual

El Consell de Les Planes ha servit per repassar moltes de les actuacions de millora previstes en el barri tot i que amb els dos grans projectes, la urbanització de Can Borrul i la cobertura de l'Espai Pere Grau, encara lluny de tancar-se. En la sessió celebrada el 10 de maig es va explicar que el mòdul adjacent al Casal es cobrirà de fusta i s'adaptarà per poder fer reunions i trobades. També que l'espai ECO, a les pistes, es millorarà amb un paviment senzill, plantes i plaques fotovoltaiques que permeten l'autosuficiència. Totes dues actuacions començaran imminentment i s'acabaran en un període d'entre 6 i 8 setmanes, potser una mica més en el cas de l'ECO.

D'aquest assumpte hi va haver debat per la deixadesa i el vandalisme. Per això el president, Joan Puigdomènech, va proposar crear una figura similar a un sereno que controlés els espais. Si bé, Mireia Ingla, d'ERC-MES, i després altres veïns van dir que aquesta era una tasca que corresponia a la policia. L'avantatge d'enllestir els espais en tan poc temps és que l'ECO es podrà aprofitar com a alternativa en la propera Festa Major ja que l'Espai Pere Grau encara no estarà cobert.

De fet, Puigdomènech es va comprometre a seguir el calendari de la cobertura de les pistes que va anunciar en el darrer Ple, és a dir, poder tenir-ho enllestit per al juny del 2017. Per això, en la Festa Major d'enguany s'ubicaran petites carpes juntes com a solució provisional. Segons el president, en la festa ja hi haurà la maqueta del projecte, feta per Arqbag, i al desembre es donarà a conèixer l'empresa guanyadora del concurs públic per començar l'obra al gener del 2017.

Hi ha 178.000€ de lliure disposició acumulats

A més, en dues setmanes els veïns decidiran si els 178.000€ de lliure disposició acumulats serviran per millorar l'Espai Pere Grau o per a l'entrada a Les Planes des de la carretera de Vallvidrera. Tot i que la primera de les opcions té més força, es decidirà en una reunió. Part dels diners s'acumulen per a reduir les quotes de la urbanització de Can Borrull, un tema recurrent en el consell.

Per a aquest sector hi ha recollits 422.000€ tot i que en la celebració de la reunió encara no hi havia el projecte definitiu ni s'havien calculat les quotes. Està clar que el mur verd per evitar inundacions davant possibles crescudes de la riera serà més petit que en el projecte inicial i que s'ha eliminat la rotonda prevista en l'accés al barri. Una veïna va demanar que els compromisos quedessin registrats per escrit.

A banda d'aquestes dues actuacions pendents, un dels grups de treball del consell ha aconseguit la ubicació d'una nova parada d'autobús al Passatge del Pi que començarà a funcionar en un mes com a màxim. La resta de propostes del grup de mobilitat encara estan per determinar o en tràmit. La CUP-PC va proposar que el representant del consell a la Taula de Mobilitat se sumés al representant del Consell de La Floresta per fer front comú en la reivindicació de les millores del bus barri i l'interdistricte.

Com a afectacions de millora, actualment estan reconstruint-se a través de tres plans d'ocupació les escales del Ringo-rango i en breu es farà la licitació per a la tercera fase d'arranjament del carrer Sant Francesc. El compromís del govern és que les obres comencin abans d'estiu ja que el projecte està aprovat.

Els veïns reivindiquen més millores per al barri

Part dels assistents van recriminar a Puigdomènech que presentés els pressupostos participatius a només 5 dies de tancar l'enviament de propostes i que aquestes haguessin de tenir una visió de ciutat mentre al barri queden molts desperfectes per solucionar. Si bé, més enllà de reivindicar el paper que pot tenir Les Planes en benefici del conjunt de Sant Cugat, no va respondre res més.

L'altra gran crítica va ser la sensació de bloqueig dels temes. Can Borrull, l'autobús i la neteja són punts recurrents en el consell. És per això que l'Associació de Veïns de Les Planes reivindica que es prenguin compromisos concrets respecte als tres àmbits per evitar que esdevinguin un continu que bloquegi les reunions i desanimin a la participació per la seva ineficàcia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article