Publicitat

Estiu

Les vacances acostumen a ser el temps més desitjat de l'any, temps de relax, oci i diversió... Però en la violència de gènere passa tot just el contrari. Els mesos estiuencs poden ser insuportables,l es agressions augmenten i la majoria de serveis d'urgències tanquen o estant a mínims. La sensació de solitud pot ser tremenda, doncs t'hi trobes sola en un temps que discorre al ralentí i amb l’absència de molta gent del teu voltant. Costa de creure, oi? Que vulguis que un mes d'agost passi tant ràpid que ni t'assabentis.

Les dones en situació de violència tenen un altre marcador del temps. El seu és el d’arribar vives al dia següent, de preservar la vida dels seus fills, d'escrutar la cara de l'agressor per saber com aniran els minuts següents i així que aquell temps que quan estem bé passa tant i tant ràpid es converteix en un cercle lent,molt lent.

Les onades de calor augmenten el risc de casos de violència masclista. Ho diu un estudi de diversos centres d'investigació i del Ministeri de l'Interior que es publicarà aquest desembre en la revista Science of the Total Environment.

D'aquesta forma el fet que les agressions passin en el moment de màxim calor permetria posar en marxar protocols de prevenció com per exemple incloure la temperatura en els protocols policials d'avaluació del risc.

La prevenció és una de les parts importants en les accions contra la violència de gènere i aquest ha sigut un estiu ben negre.

Continuem esperant solucions, amb bons desitjos el problema no es resoldrà. Fa un any del pacte d'estat que encara no s'ha portat a terme, no hi ha recursos. Com tampoc hi ha la vida de totes aquestes dones que ja no hi son.

Al juny van assassinar a Mª Soledad, Josefa,Magdalena, Francisca i Raquel.

Al juliol Marta, Maribel, Cristina, Ali, Maria Judite i Maria Isabel.

A l'agost Mari Paz, Leyre, Ana Belén, Estela, Ivanka i Arakil.

Les seves morts son un fracàs de la nostra societat.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades