Publicitat

Novembre

Si no fos pels començaments del fred, novembre seria per mi el millor mes de l'any, he de dir que vaig néixer al novembre i Noestàsola també, un 25 de novembre del 2009. Durant aquests anys he vist com novembre anava agafant cada cop més força en les agendes, formacions i actes diversos fan que aquest mes sigui especialment trepidant on el 25N deixava de ser solament el dia internacional contra les violències masclistes per convertir-se en tot un mes d'actes de consciència.

El 25, els mitjans s'ompliran de noticies relacionades i els carrers els omplirem de reivindicacions i consciència.

Però el 25 no acaba el mateix dia, el seu esperit de canvi i reivindicació ens haurà d'acompanyar el nostre dia a dia. Perquè sense fer canvis, el nostre món continuarà matant, violentant i cosificant les dones. Necessitem canvis estructurals, de base, de valors. Que aquests es reflecteixin en el nostre dia a dia, en les nostres paraules però sobretot en les nostres accions sinó de res serviran.

Eduquem-nos revisant totes aquelles creences que es sustenten en estereotips de gènere, aquelles formes de transmissió per acció o omissió que aboquem als altres, així podrem transmetre a la nostra descendència altres valors de cooperació i equitat.

Formem-nos en perspectiva de gènere i revertim en els diferents àmbits de cada persona. A mi, per néixer dona, no em va ser donada una perspectiva diferent a l'imperant de la meva societat però la meva mirada va canviar amb l'experiència vital i amb la necessitat de desestructurar creences que no em servien.

Crec que la revolució interior porta a una de col·lectiva. Perquè el que ens passa també li passa a altres i el dolor deixa de ser només meu per compartir-lo amb altres dolors semblants.

Entre totes les persones ho fem possible, tant el canvi com la permanència.

Suma-t'hi a canviar les coses.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades