Bell Indret acabarà d'urbanitzar-se vuit anys després

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Zona afectada per l'actuació. Imatges: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament ha fet pública la contractació de l'empresa santcugatenca Catalana d'Inversió i Construcció Tres per a la urbanització de Bell Indret, una obra que costarà 378.213'46€ amb IVA. De les 18 empreses que s'havien presentat al concurs públic és la que oferia, segons la mesa de contractació, els millors criteris tècnics i econòmics per a l'execució de l'actuació. La suma dels dos tipus de criteris la deixava set punts per sobre de la segona oferta millor valorada, la de Romero Gamero SAU, empresa que ara pavimenta els carrers de La Floresta en el marc del Pla de Millora.

Les contribucions especials dels veïns es van aprovar al 2006 i determinen que l'Ajuntament es fa càrrec del 20% de la despesa total mentre que els residents han d'abonar el 80% restant. En aquell moment la urbanització de la zona estava inclosa a en la de Can Mates. Si bé, les obres d'urbanització de Bell Indret van començar al 2008, només afectant a aquest espai i sense arribar a acabar l'actuació. Segons l'Ajuntament, aquella operació es va haver d'aturar pel sobrecost i la fallida de l'empresa.

Va ser en un dels mandats en què l'actual alcaldessa, Mercè Conesa, era tinent d'alcalde de Territori i, per tant, s'encarregava d'aquest tipus d'afers. Els veïns van recriminar, llavors, no poder fer-se càrrec de les quotes amb l'augment del preu i, en el moment que es va aturar l'actuació, haver deixat la urbanització a mig acabar. També van lamentar la separació de les obres entre un Bell Indret històric i un nou així com la posterior pujada del valor cadastral.

Al 2014, amb un pressupost de 464.000€ i la promesa que l'actuació començaria el darrer trimestre de l'any, el llavors tinent d'alcalde d'Urbanimse, Pere Casajoana, va anunciar que Bell Indret s'acabaria d'urbanitzar. També atribuïa el retard a “problemes legals”. Aquell cop també es va haver d'aturar el procés, segons l'Ajuntament, pel desacord amb els veïns.

El darrer projecte pretén rebaixar la càrrega sobre els residents. De fet, la licitació estava valorada en 605.334'89 € (IVA inclòs) però l'oferta guanyadora és força més econòmica, 378.213'88 € (IVA inclòs). Les obres haurien de començar en un termini d'entre 30 i 60 dies i s'allargaran 10 mesos.

L'actuació es divideix en una zona nord i una sud. Al nord afectarà als carrers Monestir de Vilabertran, Monestir de Sant Llorenç (entre els carrer Or i Monestir de Poblet), Diamant (entre els carrers Brillant i Monestir de Poblet) i Brillant (entre la part ja urbanitzada i el carrer Diamant). A la zona sud s'actuarà als carrers Platí, Safir i De la Plaça.

Es preveu una pavimentació en plataforma única amb llombardes grises de formigó i peces de granit com les de la part ja urbanitzada. Pel que fa a instal·lacions, se soterrarà la xarxa elèctrica i de telecomunicacions, s'instal·larà nou enllumenat, s'acabarà i es revisarà la xarxa de recollida d'aigües pluvials i es construirà una nova arqueta de la xarxa d'aigua potable en la cruïlla dels carrers Monestir de Vilabertran i Brillant.

El projecte i direcció d'obra recau en l'empresa valldoreixenca G9 Arquitectura i Gestió amb Xavier Humet i Jan Dinarès com a arquitectes tècnics i enginyers d'edificació. Humet és vocal de la CUP-PC a l'EMD de Valldoreix. Si bé, en el moment en què es va aprovar el projecte, no ho era. Per tant, no hi ha cap mena d'incompatibilitat. Tampoc si hagués coincidit temporalment el càrrec amb la redacció del projecte ja que es tracta d'administracions separades i un concurs públic obert.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article