El Consell de Mira-sol es dota d’un reglament per als diners de lliure disposició

Foto: Jordi Pascual

Després de diversos debats durant les darreres edicions, les entitats que formen el Consell de Barri de Mira-sol han arribat a un acord per gestionar els diners de lliure disposició del districte, els 80.000 euros de partida pressupostària que reserva l’Ajuntament perquè els veïns decideixin actuacions a fer. L’aprovació per unanimitat topa amb els punts de vista diferents que havien portat lligats els diners de lliure disposició des de l’inici del mandat amb temes com qui havia de decidir que un projecte era vàlid o no o la implicació de les forces polítiques en el procés.

L’acord preveu la recollida de propostes per part del Consell i la revisió d’aquestes per part dels tècnics municipals, que eliminaran les idees ja recollides al pressupost ordinari i en farà una avaluació econòmica. Posteriorment el Consell d’Entitats decidirà quines propostes es porten a votació entre la ciutadania. De tal manera que els mira-solencs hauran de decidir quins projectes prefereixen per al barri i, posteriorment, una sessió plenària del Consell haurà d’aprovar-les definitivament, obrint la fase de seguiment per part del Consell d’Entiats.

Aquesta ha estat la principal novetat en quant a funcionament anunciada al Consell de Barri celebrat dijous a la tarda al Casal de Mira-sol. Ha estat la primera reunió plenària –abans s’havien fet sectorials i trobades– amb el nou president de districte, Joan Puigdomènech, que també capitaneja el Consell de Les Planes, el seu barri. Ha pres aquesta responsabilitat després que l’antiga presidenta, Carmela Fortuny, hagi esdevingut alcaldessa de la ciutat en substitució de Mercè Conesa.

Seguiment de les reivindicacions de Mas Gener

Els sorolls de l’AP7 al seu pas per Mas Gener així com la torre d’alta tensió que queda al tocar de l’autopista han tornat a ser protagonistes de part del Consell. Pel que fa als sorolls, el canvi de govern a Madrid ha provocat una aturada momentània de les negociacions, obligant el govern a deixar apartada l’opció de presentar un contenciós administratiu i emprenent trobades amb la Delegació del Govern. Properament, segons Puigdomènech, es farà una nova reunió en què l’Ajuntament tornarà a exposar els seus arguments i dades per tal que el Ministeri situï la col·locació de tanques contra el soroll entre les prioritats d’actuació.

Així mateix, després de negociar amb l’empresa i l’Ajutament de Rubí, el consistori santcugatenc ja sap que l’obra per soterrar la línia d’alta tensió des de la torre de Mas Gener fins a la torre que queda al tocar de la riera de Rubí suposaria una despesa d’un milió i mig d’euros, 462.000 dels quals hauria de sufragar Sant Cugat. El govern de Rubí veu interessant la proposta però apunta que tenen altres línies d’alta tensió més perilloses en les quals invertirien abans que fer el soterrament de la de Mas Gener.

Segons ha explicat Antoni Serra, tècnic de l’Ajuntament, també s’han trobar amb el Departament d’Indústria per tal de fer de mitjancer entre les dues administracions locals i, alhora, cercar formes de finançament que rebaixin la inversió dels dos municipis. També es farà una nova reunió amb l’empresa per veure si es pot rebaixar el preu de l’obra. De moment, no hi ha calendari ni compromís de fer l’actuació.

Avança lent la licitació per fer el projecte del Complex Esportiu de Mira-sol

Tal com ha explicat Puigdomènech, encara no s’ha adjudicat la redacció del projecte del Complex Esportiu de Mira-sol tot al·legant el canvi de la legislació de contractació pública. Sigui quin sigui el motiu, accepta que es porta una mica de retard respecte els primers terminis anunciats als veïns. De moment ja s’han seleccionat les cinc empreses finalistes que hauran de presentar sengles avantprojectes abans de triar l’empresa que finalment farà el projecte executiu. Es preveu que a finals d’octubre s’adjudiqui la redacció, obrint la possibilitat, si no es retarda la licitació de les obres, d’iniciar l’actuació a mitjans del 2019.

Notícies relacionades