L’espai de sociabilització de gossos de Mira-sol arriba a l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Ferran Blanch, en representació del veïnat crític amb la instal·lació d’un correcan al camí de Sant Cugat al Papiol a Mira-so, ha acudit a l’Audiència pública celebrada aquest dilluns per la tarda en el marc del Ple ordinari d’abril per traslladar novament la preocupació veïnal per aquest projecte. Com ja va dir al Consell de Barri del febrer, el veïnat no entén que s’hagi fet una instal·lació d’aquestes característiques enganxada al mur de les cases ni que la proposta de solució sigui desplaçar-la quatre metres.

El veí ha demanat la recerca d’un emplaçament alternatiu que no generi problemes de convivència ni molèsties d’olors i sorolls als residents de la zona. Blanch ha preguntat en quin punt es troba el període d’exposició pública obert per a la modificació del projecte, la resposta al Síndic de Greuges de Catalunya i a la pregunta formulada plens enrere pel regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha respost que es prepara el decret de resposta a les peticions rebudes en el procés administratiu, que se’n prepara un altre de resposta al Síndic i que es tracta d’una obra menor que es podia fer sense obrir un període d’exposició pública. També ha recordat que és una iniciativa sorgida d’un procés participatiu i treballada en el marc del Consell de Barri.

No satisfet amb la resposta, Blanch ha rebutjat els tecnicismes i ha posat èmfasi en la contradicció que suposa no exposar un projecte però sí la seva modificació. En qualsevol cas, ha demanat que s’escolti el veïnat i s’aparti el correcan d’aquell emplaçament. El veí lamenta que un procés participatiu hagi servit per degradar l’entorn. Posteriorment la portaveu de l’oposició, Carmela Fortuny, ha aprofitar la seva intervenció al torn de precs i preguntes per demanar al govern que escolti el veïnat i per dir que, tot i que la proposta neix del mandat passat, l’execució de l’obra l’ha fet el govern tripartit.

L’Audiència pública ha tingut dues altres intervencions. D’una banda, Fernando Rodríguez ha demanat conèixer el número de projectes que ha presentat l’Ajuntament perquè se subvencionin amb fons europeus i del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. El tinent d’alcaldia Pere Soler ha dit que encara no poden detallar-ho perquè tot just hi treballen. En conseqüència el ciutadà ha criticat a Soler que no li ha respost però l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha impedit el debat i ha tancat l’Audiència pública.

D’altra, a la primera intervenció, Xavier Olivella ha demanat fer un concurs de grafitis per als murs i les tanques que s’han instal·lat a l’entorn de l’estació de Sant Cugat. Ingla ha respost que escolten la proposta però que esperaran a acabar l’ajardinament ja que hi ha plantes enfiladisses que permetran cobrir els murs sense haver de fer cap intervenció artística.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article