Les mancances als barris protagonitzen l'Audiència Pública

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els residents del carrer Guadalajara van repetir la crítica que ja havien fet al Consell de Barri de Mira-sol. Fotos: Jordi Pascual

Els veïns del carrer Guadalajara a Mira-sol han protagonitzat l'Audiència Pública de juliol amb un to bel·ligerant i amb referències constants al darrer Consell de Barri en què ja van criticar tres molèsties a la seva zona: el soroll de l'autopista, una torre elèctrica i la presència de rates. Consideren que les pantalles que aïllen el so dels cotxes són insuficients i temen que la torre d'alta tensió que tenen a la zona tingui radiació, tot i que també en critiquen l'impacte visual. “Tinc la sensació que hi ha un Sant Cugat de primera i un de segona”, va cridar un veí en el moment de màxima crítica.

Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient i encarregat de l'àrea de Participació, va dir que la solució al problema de sorolls és del Ministeri de Foment però que, com no responen als requeriments de l'Ajuntament, el consistori farà un estudi per tal de forçar una resposta. Es compromet a mesurar la radiació tot i que no poden fer marxa enrere en el projecte ja que la torre ja està feta. Sobre les rates, diu que l'empresa concessionària està al cas i farà més controls per si cal fer alguna actuació específica.

Can Barata

Després que el govern comuniqués que s'ha demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua per tal de pagar la connexió del barri amb el clavegueram de la resta de la ciutat, els veïns es mostren preocupats davant l'inici de la temporada de calor i d'incendis. Temen que amb l'actual pou, que es reomple amb camions diàriament, no hi hagi suficient aigua si es crema l'entorn. Si bé, Cristina Paraira, tinent d'alcalde d'Entorn Urbà, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, assegura que hi ha suficient aigua per a 60 càrregues d'un camió de bombers.

Els veïns del barri també demanen millores als parcs infantils, tant pel que fa als gronxadors com al sòl i la ubicació de reixats per evitar perills. També demanen un reixat de major alçada a la pista esportiva per evitar accidents amb les pilotes. Davant la crítica de veïns d'altres barris, van fer veure que Can Barata necessita moltes més millores que altres indrets del municipi i, per tant, que cal ser pacient però insistir per superar el greuge comparatiu. L'alcaldessa, Mercè Conesa, diu que el govern s'hi posarà a treballar en aquest sentit.

El servei d'autobús de Les Planes i La Floresta

Una veïna de La Floresta, la senyora Salazar, va demanar una millora de les freqüències del bus barri i de l'interdistricte. De nou, creuen que hi ha un greuge comparatiu amb la resta de línies tot i que l'alcaldessa diu que es fa un estudi sobre l'ús abans de retirar una línia o ampliar o reduir-ne el servei. També va etzibar com a resposta al greuge: “Vostès tenen els carrers asfaltats i no han pagat contribucions especials”. Alhora, un veí de Les Planes també va demanar que el servei de bus barri funcioni els dies d'eleccions ja que considera que hi ha gent que no pot anar a votar per culpa de no tenir un mitjà de transport.

A banda d'aquestes crítiques principals, l'Audiència Pública també va recollir novament la intervenció de la senyora Palacios criticant a Carmela Fortuny que en l'anterior Ple es referís al seu viatge a Eivissa en ple debat sobre el Pacte per la Nit. Considera que hi havia mala intenció per fer entendre que ella critica el soroll però després se'n va de festa quan, segons la veïna, va de visita. Fortuny li va demanar disculpes.

Una veïna del carrer Santa Engràcia també va preguntar sobre l'estat del seu carrer i per a quan estarà en marxa la millora. Paraira diu que està previst per a aquest mateix any. Maria Àngels Cuadras va demanar l'actualització de les dades del Col·lectiu de la Gent Gran de La Floresta per a la representació adequada en el Consell de Barri. Finalment, un altre habitual de les audiències, el senyor Marín, va agrair la tasca feta per Carles Brugarolas durant el temps que ha estat tinent d'alcalde d'Economia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article