Noestàsola demana polítiques municipals contra la violència de gènere al pregó de la Festa Major de Mira-sol

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Ajuts al treball i a l'habitatge a víctimes de violència de gènere ha estat la petició del col·lectiu de supervivents Noestàsola al pregó de la Festa Major de Mira-sol. Les pregoneres han incidit en la vessants política per fer front a la xacra. Han demanat accions derivades del pacte d'estat, polítiques preventives per al jovent i formació en perspectiva de gènere per al personal del sistema judicial.

La presidenta i fundadora de Noestàsola, Maribel Guillamón, ha agraït a la coordinadora d'entitats del barri la invitació per ser pregoneres, interpel·lant tots els assistents a sumar-se a la lluita: "Sense ajuda no se'n surt de la violència de gènere". Aquesta ajuda passa per donar suport a la víctima i rebutjar els agressors.

La també membre de l'entitat Esmeralda Pierolivo ha recordat que la violència s'aprèn i per això ha instat a aconseguir una educació diària i transversal en perspectiva de gènere. Sortir del maltractament, recorden les dues supervivents, representa anys de tractament, per als quals cal suport social i polític.

"Hem d'aconseguir que deixin de maltractar-nos, matar-nos i violentar-nos per ser dones", ha reivindicat Guillamón, "aquesta xacra com un problema a resoldre". Noestàsola recorda que la violència contra les dones és diària i passa a tot arreu i per això cal la implicació del conjunt de la societat: "Necessitem que els homes us impliqueu, la lluita no només és cosa de dones. Vingueu a manis, a actes de protesta, reviseu conductes, treballeu emocions..."

Davant el seguit de reivindicacions i sense fer cap referència a les agressions que segons el col·lectiu Hora Bruixa s'han produït durant la Festa Major de Sant Cugat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha cridat a acabar amb les agressions masclistes. També s'ha compromès a "treballar per Mira-sol".

La Festa Major s'allargarà durant tot el cap de setmana amb activitats diverses com ara una festa de l'aigua, una exposició fotogràfica sobre la història del barri, una bicicletada popular, una festa de l'escuma i les havaneres i rom cremat per cloure la celebració. Pots consultar la programació completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article