La FMA declara la guerra a la 'xusma' residencial de la dictadura dormitori

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Ja ha arrencat la Festa Major Alternativa, la que pot estar considerada la contra-Festa Major respecte la més institucional. Després de posar en dubte el model de Festa Major i erigir-se com l'espai autogestionat més clar, ahir la FMA va arrencar la seva programació. Ho va fer més de mitja hora tard, passades les nou de la nit del 26 de juny, quan es va llegir el pregó. Si bé, ja feia estona que hi havia gent als Jardins de la Penya Regalèssia.

Aquest any el pregó el feia el col·lectiu Dissidència Sònica, el denominat sindicat de músics de Collserola i tot. La posada en escena va ser espectacular. Música i un grup de persones pujant a l'escenari amb les cares tapades amb caretes de superherois, V de Vendetta i mocadors a mode terrorista. “Germanes i germans de l'exèrcit d'alliberament de Collserola, us hem convocat avui aquí per fer una declaració de guerra. Una declaració de guerra a la xusma residencial d'aquesta dictadura dormitori que ja fa massa temps que dura”.

Tot el discurs tenia constants crítiques al govern municipal i CiU i la seva gestió de la cultura i de la ciutat. “Si tu vols dormir per demà estar en plena forma i poder signar normatives de civisme, desnonaments, precarització i espoli dels serveis públics, nosaltres et diem que te'n vagis a la Cerdanya perquè aquí no trobaràs pau.” De forma satírica i amb certa irreverència criticaven les traves burocràtiques per poder tocar i la creació d'una ciutat aparador que dificulta l'expressió cultural al carrer.

De fet, el discurs acabava amb una petita actuació. Mentre els membres de l'exèrcit d'alliberament de Collserola feien el seu discurs, una veïna indignada (interpretada) es queixava del volum de la megafonia. “Podríeu baixar una mica el volum? És que no sento la Riera. A mi quan em van dir de venir a viure a Sant Cugat m'havien promès una ciutat tranquil·la. Què és aquesta mandanga i aquesta música? Els parcs estan plens de formigues i nens que juguen a pilota.”

Un altre dels punts centrals del pregó de Dissidència Sònica feia referència als exalcaldes i l'actual alcaldessa. Recordaven que Joan Aymerich ha estat imputat per prevaricació i falsedat en la reparcel·lació Can Mates, que Lluís Recoder va vendre els túnels de Vallvidrera afavorint Abertis i alhora està esquitxat pel Cas Palau, també l'actual alcaldessa, Mercè Conesa, per les obres al PAV segons la interlocutòria del jutge.

Aquesta era l'arrencada de la FMA que va estar continuada per un sopar popular i tres concerts, de Crim, Insershow i Blackup Sound. Al públic es va deixar veure el president de la taula de programació de la Festa Major, Roger Casadellà. En qualsevol cas, una arrencada molt crítica i molt diferenciada a la de la Plaça de la Vila.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article