El Casal de Joves de La Floresta, projecte de futur

per Miquel Margalef

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La sala del Centre Sanitari plena amb més de 80 veïns i veïnes. Foto: Miquel Margalef

La proposta per començar a construir un nou casal de Joves de La Floresta ha estat el tema estrella del segon consell de barri de La Floresta. El projecte, que ha nascut de la mà de la comissió educativa, pretén implementar un equipament diari per joves en horari de tardes i cobrir així les necessitats d’aquells nens que a partir dels 12 anys no tenen cap espai propi al barri. Els objectius principals són oferir una alternativa al temps lliure del joves, incentivar la participació, potenciar l’apoderament i afavorir la consciència social.

Aquest equipament estaria subordinat al Consell de Barri i a la comissió Educativa però la comissió gestora de l’ens estaria en mans de l’Assemblea Jove de La Floresta. El projecte pretén demanar a l’Ajuntament un Model de Gestió Cívica i Ciutadana per tal que el casal sigui 100% del barri i no estigui supeditada a l’administració local. La funció final del Casal es dividiria en dues seccions: una per aquells adolescents d’entre 12 i 17 anys i l’altra aniria destinada als majors de 17 anys. Els horaris d’obertura serien de dilluns a divendres de 17h a 21h.

Per fer realitat aquets recinte el president del Consell de Barri, Ramón Piqué, ha dit que la primera idea és anar a buscar la liquiditat econòmica als pressupostos participatius de la ciutat, ja que al·lega que és un projecte de ciutat. Sinó es guanyés la votació i el projecte no sortís escollit Piqué ha indicat que lluitaran per aconseguir una altra via d’ingressos procedent del consistori.

Entre els més de 80 veïns i veïnes que han assistit al consell, alguns han indicat que cal fer una aliança dels barris perifèrics perquè els projectes presentats pels districtes tinguin opcions de guanyar, ja que la densitat de població és absolutament superior al centre de Sant Cugat. 

Diners de lliure disposició

80.000 € és la quantitat de la qual disposa el barri per gastar en projectes propis. Per tal de decidir en què i com es gasta aquesta partida s’obrirà el proper 8 de maig i fins l’1 de juny un període en que els veïns podran presentar les propostes que vulguin. La validació tècnica, que faran els especialistes de l’Ajuntament, serà del 6 al 15 de juny. Els projectes els podrà presentar tothom i no podran superar els 20.000 €. Els projectes han de ser finits i no poden obligar a disposicions següents a invertir-hi.  A més, també s’impulsarà una proposta que hagin fet els infants del barri amb un cost màxim de 3.000€.

El 22 de juny hi hauria un consell de barri extraordinari per tal de presentar els diversos projectes que hagin passat la validació tècnica i del 23 al 28 de setembre es faria l’exposició pública. Del 29 al 30 de setembre es faria la votació final que es farà en unes urnes posades a les escoles.

Respecte l’aprovació dels comptes anteriors dels diners de lliure disposició s’ha informat que es va sobrepassar 24.387 € dels quals l’Ajuntament se’n farà càrrec.

Primers passos de la Festa Major 2016

A falta de poc més de 2 mesos per a la Festa Major, en el Consell de Barri ja s’ha avançat per del calendari d’enguany. La festa es celebrarà el segon i el tercer cap de setmana de juliol. Començarà el divendres 15 amb el Pregó i continuarà dissabte amb les activitats bandarres. El diumenge del primer cap de setmana hi haurà la tradicional cursa de La Floresta i a la tarda activitats de teatre i art.

La Festa Major s’aturarà fins el divendres 22 amb el tradicional cercatasques i la nit jove que s’allargarà fins les 4 de la matinada. La paella i a la tarda la baixada d’andròmines marcaran el segon dissabte de festa que acabarà amb el ball de festa major. La celebració clourà el diumenge amb la festa de l’escuma, dinar popular i les havaneres. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article