Neix el Gran Premi de Marxa amb la intenció de consolidar-se

per Patricia Cirera

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies de Patricia Cirera

Tot i que la pluja anava calant, a les 10 del matí els benjamins inauguraven la primera edició del Gran Premi de Marxa de Sant Cugat. El Gran Premi va tenir lloc al centre ZEM La Guinardera. Fins a un total de nou marxes de totes les categories es van dur a terme durant tot el matí fins les 13.30 aproximadament. El Primer Gran Premi de Marxa de Sant Cugat va comptar amb la participació d’entre 100 i 120 marxaires. Tot i que van fallar alguns segurament pel temps o per alguna lesió, entre d’altres motius. Entre els marxaires, aproximadament 12 pertanyen, al Club Muntanyenc. En total, en les nou marxes va haver tres desqualificats.

La marxa dels benjamins era d’1 km, la dels alevins 2km, infantil i cadets 3 km i els de la categoria absoluta, que integra la resta de categories, en feien 5 km.  Cadets i infantils van marxar al mateix temps, així també com cadets i veterans i els de les categories de juvenil, promesa, veterans junior i sènior.

Els guanyadors/es de les diferents categories van ser els següents: En la categoria benjamí masculí va ser Nil Cumplido i en la femenina, Lucía Morales. Dels alevins masculins el guanyador va ser Pau Calatayud, i en la femenina Jana Lloret. En la categoria infantil masculí va resultar guanyador Rubén Liste i en la femenina Laura Gutiérrez. En la categoria de cadet masculí, Ignacio Villegas va ser el primer i en la femenina va ser Ainhoa Martínez. En la categoria veterana femenina només va haver una marxaire, MªCarmen García. En la categoria de veterans masculí va ser Francesc Rodríguez qui va resultar guanyador. En la categoria juvenil femení Olga Rovira  es va alçar amb el primer premi. Gabriel Ballester va ser el guanyador de juvenil masculí. En la categoria junior femení va guanyar María Nicolás.. Nil Rodés va guanyar dues categories, promesa masculí i absoluta masculí. Mar Juárez va resultar la guanyadora de la categoria absoluta femenina.

Dins de les categories masculines també va haver premis segons les edats. En la categoria masculí 40 va resultar guanyador Francesc Rodríguez, en la M45 Josep Alfons Cazurra va ser primer, en la M50 Antonio Amigo, en la categoria M55 Luis Abadia, en M60 Antonio Membrive va resultar primer i en la categoria masculí 70 Albert Ribas va quedar primer.

Degut a la pluja, el repartiment de premis es va avançar perquè els nens i nenes poguessin marxar abans. A mesura que anaven acabant les marxes s‘anaven entregant els premis per agilitzar les entregues. L’entrega de premis es va haver de fer de forma improvisada dins del restaurant. A més de les medalles, es va entregar un val per una botiga d’esports als dos marxaires amb millor tècnica. En aquest cas, van ser Mar Juárez, en la categoria femenina i Paul McGrath, en la categoria masculina.

“L’atletisme és molt complicat perquè hi ha moltes disciplines. Aprofitant que tenim en Valentí, un dels millors atletes, vam decidir emprendre aquesta iniciativa. A partir d’ara es tracta que la gent en parli i es vagi consolidant”, explica Manel González, director esportiu del Club Muntanyenc. El Gran Premi Marxa té com a objectiu que sigui una de les “proves significatives del calendari nacional”, segons paraules de González.

Valentí Massana, responsable de Marxa de la Federació Catalana i entrenador del Club Muntanyenc fa valoració dels marxaires del club. “Ha estat una jornada molt positiva perquè hem fet rècord d’Espanya en categoria veterana. [...] Tots els marxaires del Club Muntanyenc de les categories superiors a cadet ja tenen la puntuació mínima per anar al campionat d’Espanya. Nacho Villegas ha estat molt a prop de la seva marca personal i per primer cop ha guanyat un Gran Premi de Marxa”. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article