Vint anys ballant amb el Grup Mediterrània

per Anònim (no verificat)

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cèlia Sales i Paula Cros(text i fotografies)

Els membres de l’escola de dansa Grup Mediterrània han debutat aquest divendres 26 de juny a la Festa Major de Sant Cugat. El conjunt ha celebrat els seus vint anys amb una actuació a la Plaça de l’Om. Els balladors han estat acompanyats per la música en directe de la cobla La Principal del Llobregat, dirigida per Jordi Núñez i Pallarola.

L’espectacle, programat a les 22h, s’ha iniciat amb 20 minuts de retard a causa dels endarreriments en els altres actes programats. Tot i així, el públic ha restat esperant i la plaça s’ha omplert de gom a gom. Una membre de la junta del Grup Mediterrània, Marta Manyoses, ha assegurat: “Cada any per Festa Major tenim un públic que és molt fidel i sempre ens ve a veure i acabem omplint la plaça”. Una veu en off ha obert l’actuació recordant als assistents que en temps de crisi és important reforçar les tradicions culturals. Aquest ha estat un espectacle especial: 10 antics balladors hi han col·laborat. És un dels fets que remarca Manyoses: “En complir els 20 anys del grup hem volgut que participessin ex-companys que feia anys que no ballaven. Ha estat molt bé poder compartir amb ells l’any assajant i l’actuació”, explica la coordinadora.

La primera actuació del grup ha estat Tot recordant l’Alguer, una peça dedicada a la tradició catalana que recorda la primera trobada de representants dels Països Catalans, l’any 1960. Tot seguit, han interpretat Catalònia, una composició que -deia la veu en off- reflecteix “força, passió i arrelament”. Al llarg de la funció, el Grup Mediterrània ha incorporat tres peces de les quatre que conformen Quadrigènia: La rosa dels vents, El foc d’Isil, Esclat. És el primer espectacle propi del grup, implicant tot el cos de dansa, i va ser estrenat tot just fa un any. A banda de l’actuació de cloenda, L’envelat, les actuacions de Quadrigènia han estat les més dotades d’atrezzo amb cintes, torxes... Una altra actuació important ha estat Contrapàs Nou, una interpretació que il·lustra "la força d’un poble”. Aquesta peça resulta especialment entranyable perquè va ser la primera que va ballar el grup ara fa 20 anys. En total, el Grup Mediterrània ha dut a terme 13 actuacions, la darrera de les quals ha estat la més llarga i impactant. Tots els elements desplegats han transportat els espectadors fins a un envelat de Festa Major de principis de segle: globus, porrons, cadires i altres elements s'han posat al servei de la combinació d’interpretació i dansa. El vestuari, d’altra banda, també ha cridat l’atenció al públic.

Un any més l’espectacle ha estat tot un èxit i ha atret persones de fora de la ciutat. Al llarg de l’actuació els ballarins no han perdut el somriure de la cara i aquest somriure ha estat encara major en acabar. “Els ballarins ho han fet molt bé i els músics també”, ha sintetitzat Manyoses.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article