elCugatenc ja està situat al mapa

per Miquel Margalef

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A partir d’ara tothom que ho vulgui podrà trobar elCugatenc situat en un mapa. Però no en un mapa qualsevol. Des del passat 9 de maig l’Avenir, organització que dona el paraigües legal a aquest mitjà, es troba situat en les coordenades de Pam a Pam. Aquest és un projecte que mostra iniciatives del consum responsable i l’Economia Solidària a Catalunya. Aquesta iniciativa té com a objectiu fonamental enxarxar i col·locar tots aquells projectes de cooperació, de consum responsable i d’Economia Solidària d’arreu del país en un sol mapa i en una sola pàgina web.

En un primer moment, Pam a Pam va néixer com una iniciativa de SETEM Catalunya a la ciutat de Barcelona en el sectors de l’alimentació, la roba i la banca. SETEM realitza campanyes de denúncia des de fa molt temps sobre les injustícies del comerç internacional o l’explotació laboral que hi ha darrera de la roba.

En paral·lel, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) han anat sent un punt de trobada cada cop més gran de moltes persones i entitats amb ganes d’enfortir aquest moviment a tota Catalunya. La població, cada vegada més conscienciada, es pregunta com poden consumir de forma més responsable i viure d’una manera més coherent amb els seus valors. Per això SETEM i la XES decideixen trobar-se per pensar plegades. Per una banda, com visibilitzar les alternatives a la ciutadania, i per l’altra, la forma d’articular iniciatives de l’Economia Solidària al territori, conèixer-les millor.

En el mapa que trobareu a la pàgina web de Pam a Pam, a més d’ubicar cadascuna de les iniciatives en les seves coordenades correctes, també hi ha una petita descripció de cada projecte. Per tal col·locar cada projecte en el seu àmbit cada iniciativa està englobada en diversos sectors i categoritzada per criteris.

Més iniciatives a Sant Cugat  

A part de elCugatenc, de moment a Sant Cugat hi ha 5 iniciatives més que es poden trobar al mapa de Pam a Pam: l’Associació Cal Temerari, El Cabàs, L’Ortiga Formació i Producció Ecològica, Can Pujades i La Cooperativa l’Olivera.

La primera, com la majoria ja coneixeu, és una entitat promotora d'iniciatives d'economia social que es troben en un espai un espai històric al centre de Sant Cugat de Vallès que han recuperat. Un aspecte semblant és el que es produeix a Can Pujades una vall autogestionada amb 35 Hectàrees de terreny, un edifici abandonat i un altre en funcionament. Actualment hi conviuen 5 projectes vertebrats a partir del projecte de comunitat que són els horts comunitaris, el grups de permacultura, el centre social i l’educació agroecològica.

Per la seva banda El Cabàs és una associació de consum de productes ecològics, de confiança i de proximitat. L’Ortiga és una cooperativa de formació que proposen accions formatives a les escoles des de l'educació infantil fins a la secundària i PQPI. També tenen conveni amb serveis socials de l'ajuntament de Sant Cugat.

Per últim la Cooperativa l’Olivera és una cooperativa d'integració social que incorpora persones amb discapacitat psíquica que participen activament en el procés de cultiu i elaboració de vinya i oli. A més a més de les vinyes a l'Urgell i de la botiga al barri de Sants de Barcelona.

Com inscriure-hi la meva iniciativa?

Per tal de poder figurar en el mapa només cal registrar-se a la pàgina web i proposar un punt. Un cop les impulsors de la iniciativa hagin rebut la proposta l’estudiaran i una “xinxeta groga” es posarà en contacte per determina si es compleixen tots el requisits per formar part del col·lectiu. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article