El Club Tennis Natació celebra els 50 anys de la mà d’Oncolliga

per Anna Poquet

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

En motiu del 50è aniversari del Club Tennis Natació Sant Cugat, el Club realitza durant tot l’any, diferents activitats i tornejos. En aquesta entrevista el president del Club, Toni Lloret, ens explica l’evolució del Club, els canvis que han destacat i els objectius que s’han marcat per seguir endavant.

Durant aquest cap de setamana el Club realitza una subhasta de quadros i dissabte 21 de maig es farà una tómbola en la que part dels diners recaptats aniran destinats a la Fundació d’Oncolliga per tal d’ajudar a malalts i familiars de càncer.

– Com va sorgir la idea de construir un club que combinés tennis i natació?

– La idea va sorgir fa 50 anys per part d’unes 30 famílies de Sant Cugat que els hi agradava l’esport hi van voler fer un Club de tennis i on hi van posar també una piscina. Al començament el Club només tenia dues pistes de tennis i una piscina i ara té 16 pistes de tennis.

El nom original del Club era Club Natació Sant Cugat per un tema de permisos i perquè la llicencia per fer el Club els hi sortia més econòmica si posaven la paraula natació, però va néixer principalment com a Club de tennis i amb els anys s’ha anat ampliant amb la incorporació de pistes de pàdel, un gimnàs i posteriorment es va fer una piscina coberta.

– Quins serien els esdeveniments que han marcat aquest Club o amb els que ha destacat?

– Una dada molt important és que al cap d’uns 5 o 6 anys del naixement del Club es va crear la primera escola de tennis d’aquí del Club i a partir d’aquí es va desenvolupar molt el tema del tennis fins arribar a ser a dia d’avui, una de les més grans de tot Catalunya amb uns 350 nens i nenes i posteriorment, a l’any 1998 es van posar pistes de pàdel. Aquestes serien les dos dades més importants que han marcat el club.

– Amb tants anys que porta el Club en marxa imagino que us heu tingut que anar adaptant als nous temps de forma continua, com per exemple la moda del pàdel que comentaves …

– Efectivament, el pàdel va pujar molt fort a tot el país i vam tenir que fer pistes de pàdel per no quedar-nos enrere perquè hi havia molta gent interessada i durant els primers anys del boom d’aquest esport va créixer molt el número de socis interessats en aquest esport i ens vam tenir que posar al dia, perquè tot i que és un esport similar al tennis, en el sentit que és un esport també de raqueta, té les seves peculiaritats i ens hem tingut que adaptar i crear la seva pròpia escola.

– Molta gent que practicava tennis s’ha passat al pàdel?

Molta no, però hi ha de tot. El que més ha passat és que molta gent que feia tennis ara combina tennis i pàdel tot i que hi ha casos de gent que es va apuntar per tennis i ara s’han passat al pàdel oblidant-se completament que existeix el tennis. Però també hi ha casos de gent que no vol saber res del pàdel. Aquí al club tenim gent per tot.

– De tots els esports que oferiu, quin diries que és el que més es practica actualment al vostre Club i pel que més s’interessa la gent?

– En percentatges d’autorització de pistes, el pàdel és el que més es practica encara que el tema tennis amb número d’alumnes de l’escola està molt per sobre. Però sí que és veritat que el tennis no podria dir que s’ha estancat però no està pujant tant com passa amb el pàdel, però segur que arriba un moment que s’estabilitzarà, però de moment encara dóna joc.  

– Què opines respecte la idea que té molta gent que pensa que el tennis és un esport per “pijos”?

– Passa el mateix que amb el golf i des del club estem intentant trencar amb la idea que el tennis és un esport de gent amb diners perquè en els temps que estem no és així, el tennis és un esport per tothom, però malauradament hi ha molta gent que té aquest concepte del tennis.

– Durant tot l’any aneu realitzant activitats en motiu dels 50 anys del club i aquest mes col·laboreu amb la Fundació Oncolliga ...

– Durant aquesta setmana estem realitzant un torneig obert de pàdel de diferents categories i la col·laboració amb Oncolliga és que part de la recaptació del torneig va a parar a mans d’aquesta fundació.

A part ells fan una subhasta de quadros aquí al club i una tómbola aquest dissabte 21 de maig per recaptar diners i així ajudar a que puguin seguir la seva tasca voluntària d’ajut a malalts i familiars de càncer.

– Com és que heu escollit aquest tipus de Fundació?

– Ja fa temps que un cop l’any col·laborem amb ells per mitjà d’un torneig per tal d’ajudar. L’any passat no vam fer cap torneig per a ells però perquè pel cinquanta aniversari volíem fer una cosa més llarga d’una setmana en comptes d’un dia pel fet de ser un acte solidari i amb el qual la gent està molt involucrada.

La Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica és una entitat amb seu a Sant Cugat i que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars al llarg de tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Una persona que rep ajuda d’aquesta entitat ens explica que “a vegades només és té en compte el malalt i les persones més properes queden en segon pla sense pensar que poder també necessiten suport social i psicològic”.

Oncolliga està format per un equip de psicooncòlegs, treballadors socials i treballadors familiars que ofereix, de forma gratuïta, una atenció integral al malalt oncològic, a la seva família i també als cuidadors, per tal de donar resposta àgil a les seves necessitats.

– Quins objectius us heu marcat ara que heu fet 50 anys?

– El Club va creixent en activitats tot i que pel que fa a número de socis no tant, per aquest motiu volem que el soci que vingui aquí al club no només ho faci per jugar a tennis o a pàdel sinó que tingui un ventall ben ampli d’activitats per realitzar.

Tenim el tema del gimnàs que tot i que té interès en els joves el tenim una mica apartat i la nostra idea és ampliar-lo a nivell d’instal·lacions . A mes de seguir amb els objectius que es va marcar el Club en la seva fundació i que són els de seguir mantenint l’essència d’un club familiar, social i esportiu.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article