Primer pas per a la creació d'un espai d'informació de cooperativisme i economia social

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Unanimitat del Ple per a la creació de l'espai d'informació. Foto: Jordi Pascual

La CUP-PC ho va presentar com a moció en el Ple d'abril però finalment va retirar la proposta a espenses d'arribar a un consens molt més ampli i tenir, sobretot, el suport de Convergència com a grup majoritari. En aquell moment es plantejava la creació d'un viver de cooperatives municipal que albergués i orientés les iniciatives d'economia social de la ciutat per tal de fer créixer aquest tipus de projectes. Es tracta d'una forma de reforçar la tasca que ja fa l'Ajuntament a través del concurs anual d'emprenedoria social. Una aposta que, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha permès superar el llindar simbòlic de 30 cooperatives santcugatenques.

Fins el moment no existeix un espai així. Només Cal Temerari funciona de seu de diverses cooperatives i té com a idea el desenvolupament d'un SincroCoop. Els projectes que guanyen el concurs de l'Ajuntament tenen dret a una estada gratuïta de sis mesos al centre d'emprenedoria Vita on, en forma d'espai de treball compartit, es troben empreses amb tot tipus de formes jurídiques. El consistori no només té la voluntat de desenvolupar el cooperativisme sinó que al novembre es va adherir a la Xarxa de Municipis per l'economia social i solidària.

En la moció inicial, la CUP-PC plantejava tres objectius principals: la creació del viver, l'assessorament i actes concrets per donar a conèixer l'economia social a la població. En la nova moció, que incorpora les esmenes de Convergència i es va aprovar per unanimitat a la sessió plenària del 23 de maig, es mantenen gairebé intactes aquestes voluntats. Es canvia el viver per un espai d'informació però es manté l'assessorament, que ara s'externalitzarà, i la recerca de recursos al Fons estatals per la Inversió Local, Plans de Cooperació Local i altres ajuts per fomentar l'economia social. L'Ajuntament es compromet a cercar espais per desenvolupar aquesta tasca.

El treball de desenvolupament d'actes i la visualització de l'economia social des de l'administració serà paral·lel al que la Xarxa d'Economia Social i Solidària local prepara actualment. De moment, el col·lectiu ha fet dues reunions, aquesta setmana es farà la tercera. Tot i el poc recorregut temporal, ja es plantegen accions concretes que ara per ara no es poden fer públiques però ajudarien tant a la relació entre projectes com a la visualització del model econòmic de portes enfora.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article