L'Ajuntament facilitarà assessorament gratuït a entitats esportives

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El PP va presentar la primera proposta de la moció que acabà esdevenint institucional. Foto: Jordi Pascual

El Ple de maig ha deixat una molt bona notícia per a les entitats esportives santcugatenques. El consistori signarà un conveni amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) o amb altres entitats i empreses del sector per tal que els clubs i entitats de la ciutat que ho demanin puguin accedir a un assessorament gratuït per al correcte desenvolupament de les seves activitats. És la resposta a una petició reiterada del teixit esportiu que, majoritàriament des del voluntarisme, té dificultats que van des del finançament a qüestions laborals passant per assumptes de comunicació externa o protecció de dades. Fer que la nova Oficina d'Atenció a Clubs de la UFEC pugui desenvolupar la tasca de suport significa donar un cop de mà importantíssim a les entitats.

La proposta va arribar a la sessió plenària en forma de moció institucional, per tant, amb el suport de facto de tots els grups amb representació en el consistori. Inicialment va ser el PP qui va plantejar l'opció que la UFEC ajudés els clubs santcugatencs. En l'argumentari, es defensa la tasca desenvolupada fins el moment per l'Ajuntament en matèria esportiva amb la cessió d'espais i subvencions però, alhora, es planteja una dificultat afegida per a les entitats davant d'un mar de normatives que afecten sobretot a la gestió econòmica i que fan més complexa la tasca de manteniment d'un club.

Tant la Coordinadora d'Entitats Esportives com Sant Cugat Creix van seguir el debat via Twitter i van repiular les informacions de mitjans, polítics i Ajuntament al respecte en clar suport a una mesura que ha aconseguit el màxim consens polític possible i que significa el primer pas per obtenir una ajuda àmpliament demanada per les entitats i clubs de la ciutat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article