El Servei d'Atenció Domiciliària continuarà en mans d'una cooperativa

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'adjudicació va tenir el suport de tot el plenari. Foto: Jordi Pascual

El Ple de maig va aprovar per unanimitat l'adjudicació del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) a l'empresa cooperativa Suara Serveis, qui ja s'encarregava d'aquest servei, prorrogat des de febrer del 2015. Ho va fer després de la realització d'un concurs públic que va fer d'aquesta la millor proposta per sobre d'altres quatre ofertes (tres empreses i una UTE), cap d'elles cooperatives. Supera en gairebé 5 punts la segona oferta millor valorada, la de Revisar Servicios Sociales SL i en 7 la tercera, de Clece SA, empresa que s'encarrega de la neteja dels edificis de titularitat municipal.

En el transcurs del concurs va participar un membre de l'oposició, concretament el regidor de Ciutadans Aldo Ciprian. Això succeeix per la important suma de diners que significa. Finalment, 666.189'26€ al pressupost municipal d'enguany. A més, el govern es compromet a reservar la partida necessària per a cada anualitat i per a quan pertoqui la renovació. El contracte té una durada de 3 anys i es pot prorrogar tres anualitats més. Els grups municipals van posar en valor la importància i complexitat del contracte. Hi va haver felicitacions generalitzades també per la incorporació de plecs laborals molt complets. El servei d'atenció personal té una remuneració de 16'48€/hora i el de neteja de manteniment de 12'77€/hora.

La licitació es va fer pública el 20 de novembre al Diari Oficial de la Generalitat després que el Ple aprovés per unanimitat l'expedient de contractació. Des de llavors s'han seguit els tràmits propis d'un concurs públic. Suara és una empresa catalana amb seu a Barcelona, Olot i Santiago de Xile. Forma part del Grup Clade on, entre d'altres, hi és Abacus. Ofereixen serveis socials, d'educació, benestar personal i d'ocupació pensat per a persones individuals i empreses. A banda de Sant Cugat, s'ha encarregat del SAD a altres municipis com L'Hospitalet, Girona, Sant Boi, Olesa de Montserrat, Rubí, Terrassa, Mollet i Abrera així com el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article